Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи, които настояват

...
Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи, които настояват
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу масови протести в Пуерто Рико

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи, които упорстват за оставката на губернатора на Пуерто Рико, осведоми " Ройтерс ".

Силите на реда в Сан Хуан бяха принудени да прибягнат до сълзотворен газ против хиляди стачкуващи . Протестите са по отношение на обидни чат известия на губернатора на Пуерто Рико. Това е следващият скандал, засегнал банкрутиралия остров, който се пробва да се възвърне от ураганите през 2017 година
 Тръмп с тайна доктрина за починалите при урагана в Пуерто Рико
Тръмп с тайна доктрина за починалите при урагана в Пуерто Рико

Не са починали 3000 души по време на двата урагана

Около 23,00 часа през вчерашния ден вечерта полицията предприе дейности за разпръсване на протестиращите по улиците в остарелия град на Сан Хуан . В демонстрациите през последните 48 часа се включиха стотици хиляди пуерториканци.

Губернатор Рикардо Росело съобщи в неделя, че няма да се кандидатира за преизбиране през идната година и ще се отдръпна като водач на Новата прогресивна партия. Но отстъпките на Росело не успокоиха недоволните поданици , които приканват за незабавното му отдръпване от ръководството.

Най-големият вестник на острова приканва за оставката на губернатора и писа, че над 500 000 души са излезли по улиците на Сан Хуан да стачкуват.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също разкритикува 40-годишния губернатор , който е обвързван с Демократическата партия.

" Той е ужасяващ губернатор ", сподели Тръмп в Белия дом. Американският водач влезе в вербален спор с Росело през 2017 година по отношение на бързината и мащаба на федералния отговор след урагана " Мария ".

Демонстрантите в Сан Хуан, облечени с черни тениски, блокираха най-голямата автомагистрала в града. Те бяха подкрепени от звезди като Рики Мартин. Демонстрациите не престават към този момент 10 дни.

В понеделник Росело още веднъж изиска от пуерториканците да му дадат втори късмет.

Губернаторът и топ съветниците му са разменяли известия, изпълнени с хомофобия и мизогиния. На 13 юли Центърът за проверяваща публицистика в Пуерто Рико разгласява 889 страници онлайн известия.

Протести против Росело бяха проведени и в Лос Анджелис, Ню Йорк и Бостън, където има огромна пуерториканска общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР