Полицията използва сълзотворен газ срещу хиляди индийски фермери, които възобновиха

...
Полицията използва сълзотворен газ срещу хиляди индийски фермери, които възобновиха
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите индийски фермери, маршируващи към Ню Делхи

Полицията употребява сълзотворен газ против хиляди индийски фермери, които възобновиха протестния си марш до столицата Ню Делхи, откакто договарянията с държавното управление не съумяха да сложат завършек на задънената улица над техните претенции за обезпечени цени на реколтата.

Протестите идват в решителен миг за Индия, където предстоят национални избори през идващите месеци и се чака партията на премиера Нарендра Моди да си обезпечи трети следващ мандат на власт.

Фермерите започнаха своя митинг предходната седмица, само че бяха спрени на към 200 км (125 мили) от столицата. Властите са решени да овладеят митингите, които възобновиха придвижването от преди повече от две години, когато десетки хиляди фермери бяха лагерували в покрайнините на града за повече от година.

По това време фермерите опънаха палатки, купиха хранителни ресурси и устояха на седящата проява, до момента в който не принудиха Моди да отмени новите закони за селското стопанство в огромен обрат за неговото държавно управление.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР