Полицията издирва извършителите, поругали гроба на патриарх Неофит. На 21

...
Полицията издирва извършителите, поругали гроба на патриарх Неофит. На 21
Коментари Харесай

Епископ Поликарп: За втори път дрогирани или пияни оскверняват гроба на Неофит

Полицията търси причинителите, поругали гроба на патриарх Неофит. На 21 април, неделя, в храма ще бъде отслужена заупокойна света литургия и панихида във връзка 40 дни от кончината на Неофит.

" Оскверняването на гроба на Негово Светейшество е към този момент за повторно. Такова нещо имаше и в събота против неделя. Беше строшен фенерът, в който непрекъснато гори свещичка. Сега е това - беше съборен и изкъртен кръстът, самата структура на гроба е изместена, мраморната плоча е счупена ", съобщи свещеник Поликарп, представен от Bulgaria On Air. 

Оскверняването на храма вътре и вън всекидневно се случва от хора, които са или дрогирани, или с разнообразни психически и ментални проблеми - хора, които са се отдали на алкохолизъм. Дано е това. Дано не е нещо по-сериозно. За жал, в полицията се събират единствено документи, папки с неща, които касаят " Св. Неделя " и похищението върху нея, само че няма никакво позволение, нито осъдени, нито хора, които могат да бъдат подведени под отговорност ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР