Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на Алена Щерк,

...
Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на Алена Щерк,
Коментари Харесай

Прокуратурата: Убийството на Алена Щерк е извършено по особено жесток начин

Полицията и прокуратурата с детайлности за убийството на Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.Установени са голям брой удари по главата наIT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.

Това оповестиха на взаимен брифинг от полицията и прокуратурата, съобщи NOVA.

Основният обвинен е някогашният другар наЩерк – Виктор Спига.

„ На този стадий доказателствата сочат, че имено някогашният й другар е причинител на действието. Установено е, че нейното тяло е превозено с персоналния й автомобил, в него има и кръв, а автомобилът е ръководен точно от Виктор.”, съобщи зам.-градския прокурор Иво Илиев. По думите му друга индикация за това, че действието е осъществено от Спига е, че той е напуснал страната.

„ По първична информация има голям брой удари по главата и контузия несъвместима с живота. Повигна се ново обвиняване за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен начин”, добави Илиев.

Основният обвинен за убийството на Алена Щерк – някогашният й другар Виктор Спига, е бил арестуван в Асколи Пичено, Италия от локалната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време, (01.20 българско), до момента в който се е прибирал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е открита.

„ Сигналът за издирването на Алена Щерк е подаден на 27 май т.г. След като е подаден сигналът неотложно е почнала работа по случая. В хода на следствието е откри, че на 26 май вечерта Щерк е била при свои близки. Прибра се в жилището си към среднощ. Предполага се, че убийството е осъществено в гаража или а автомобила й”, това изясни комисар Стойно Цветков.

"Установено е, че нейният персонален автомобил се е движил в посока Перник-Радомир-Перник.Това, което ни ориентира за мястото, където вероятно трупът е оставен беше това, че по посока на пътуването към Радомир има едно закъснение. Това ни насочи към мястото, където беше открит трупът ", разясни комисар Цветков.

По думите му действието се е случило в ранните часове на 26 против 27 май т.г.

Два са главните претекстове за действието – единият е ревнивост, а другият - професионални връзки, защото двамата са управлявали взаимен бизнес. Това разясни представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

По думите на комисар Цветков, главната версия, която ще се преглежда като претекст на Спига е ревнивост.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР