Полицията и прокуратура в Бургас издирват 33-годишния Румен Я., запалил

...
Полицията и прокуратура в Бургас издирват 33-годишния Румен Я., запалил
Коментари Харесай

Мъж с три присъди се издирва за огненото нападение срещу фоторепортер

Полицията и прокуратура в Бургас търсят 33-годишния Румен Я., запалил входната врата на жилището на фоторепортер в локален вестник. Към момента с изключение на на търсения е повдигнато обвиняване и против Петър Биберов (38 г.), гарант на палежа, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира апелативния прокурор на морския град Любомир Петров.

Събрани са задоволително доказателства, които водят до обосновано съмнение, че двамата са причинители на действието. Те са осъждани, поръчителят – за палежи, нелегално оръжие и телесна щета, а причинителят – за кражба на кола и ръководство без брошура.

Фоторепортерът Борислав Пенков водеше каузи против Петър Биберов за нанесен побой. Биберов атакува фоторепортера, до момента в който правел фотоси преди едно от заведенията му. Докато делото беше в правосъдна фаза, прозорците на дома на фоторепортера два пъти бяха строшени с камъни.

Обвинението против Биберов е, че на 10 октомври съзнателно склонил Румен Я. да извърши палежа. Около 3 ч. след среднощ Румен Я. е запалил автомобилна гума пред жилищната врата на жилището на фоторепортера. Огънят е обхванал и електрическото табло с 27 електромера.

„ Посегателството против публицист и служител на реда е най-тежкото посягане против демократичните устои”, съобщи прокурор Петров. Шефът на полицията в Бургас комисар Калоян Калоянов означи, че закононарушението е засегнало и доста други жители на входа, в който Пенков живее.

За палежа законът планува наказване "лишаване от независимост " от 1 до 8 години. Изчаква се пожаротехническата експертиза и може да се премине към по-тежко обвиняване, споделиха от прокуратурата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР