Полицията хвана 17 пияни и 8 дрогирани шофьори за изминалия

...
Полицията хвана 17 пияни и 8 дрогирани шофьори за изминалия
Коментари Харесай

Полицията хвана 17 пияни и 8 дрогирани шофьори

Полицията хвана 17 пияни и 8 дрогирани водачи за миналия ден. Това демонстрират междинни резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, предоставени от Министерство на вътрешните работи.

8869 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11328 водачи и пасажери. Съставени са 2433 фиша и 651 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 17 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 8 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 9 - с над 1,2 на 1000, а петима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 8 водачи,  седем са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор " са тествани 2822 МПС и 3364 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 700  фиша и 159 АУАН. Установени са четирима, карали след приложимост на алкохол с над 1,2 промила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР