Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинения за

...
Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинения за
Коментари Харесай

Задържаха непоправима лихварка от Варненско с три килограма злато и много пари

Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинявания за лихварство. Това заяви на брифинг шефът на ОДМВР-Варна ст. комисар Атанас Михов, съобщи кореспондент на Varna24.bg

" При извършена профилирана полицейска интервенция след получена оперативна информация е открита и арестувана жена на 66 години от Долни Чифлик, занимаваща се с банкови покупко-продажби без съответните разрешителни за това. Това е така наречен лихварство, което е закононарушение. 

При последвалите процесуално-следствени дейности по необходимост, претършуване на помещение в дома й, са конфискувани материални доказателства относими с незаконната й активност. Открити са три бележника със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на залози и на падежи. Намерени са 1500 бр. златни украшения с общо тегло над 3 кг., както и към 20 000 лева в разнообразни валути. 

Проведени са разпити на очевидци, имащи отношение по случая. Започнато е досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура-Варна.

Извършителката е позната на Министерство на вътрешните работи по линия на лихварството. Същата е арестувана за същия тип закононарушение през 2019 година, като тогава досъдебното производство е преобразувано в следствено дело. 

Предстоят голям брой експертизи и разпити. Жената не е част от група, работила е сама, има един вторичен асистент. 

Лихварката е работила повече от година. Няма тъжби против нея. Няма сигнали да е осъществявала напън върху някой от клиентите си. 

До момента са разпитани към 15 очевидци ", заяви комисар Михов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР