Полицията е успяла да задържи деветима души в Самоков, с

...
Полицията е успяла да задържи деветима души в Самоков, с
Коментари Харесай

Задържаха 9 души при масов бой в Самоков

Полицията е съумяла да задържи деветима души в Самоков, с което е предотвратено разрастването на всеобщ побой, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Около 23.30 часа на 1 септември в РУ-Самоков бил подаден сигнал за всеобщ пердах сред двайсетина души на ул. „ Странджа “. На място неотложно били изпратени полицейски чиновници, пред които 39-годишна жена декларирала, че тя и нейни родственици са били нападнати от семейство, с което имат остаряла омраза.

Междувременно в районното ръководство се явили трима членове на въпросното семейство, които поискали да подадат тъжба против трима от съперниците си, които по думите им, към 22 часа същата вечер, пред магазин в махалата, са заплашили с нож и разпра един от тях. Излизайки пред постройката на ръководството, тримата били посрещнати от навалица от над 30 души, носещи брадви, бухалки и ножове, които подхванали разпра с тях и чакащите ги извън техни близки.

С цел прекратяването на всеобщото сборичкване били мобилизирани всички налични сили на РУ-Самоков, вследствие на което чиновниците на реда съумели да разпилян нападателната навалица. При случая потърпевши двама мъже, единият от които прегледан и освободен за домашно лекуване, а другият- настанен за лекуване в самоковската болница с прободна рана, без заплаха за живота.

В хода на подхванатите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности полицейските чиновници са открили самоличността на най-дейните участници в сбиването. С цел възобновяване на положителния публичен ред и задържането на причинителите е планувана и извършена профилирана полицейска интервенция, в която били включени и чиновници на РУ- Костенец, РУ- Ихтиман, сътрудниците им от Специализирани полицейски сили към Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията. Първоначално били арестувани петима самоковци, измежду които и две дами.

Други трима били оповестени за общодържавно търсене, след това - открити и също арестувани дружно с девети участник в всеобщата кавга. Работата по цялостното документиране на случая продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане под наблюдението на прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР