Полицията е работила по случая с открадната кола и поискан

...
Полицията е работила по случая с открадната кола и поискан
Коментари Харесай

Полицаят, ранен при гонката с крадена кола в София: Работихме по случая от 1 седмица

Полицията е работила по случая с открадната кола и пожелан откуп от 23 хиляди лв. за нея една седмица преди гонката. Това описа един от ранените служители на реда.
Прочетете още
В понеделник към 19 часа униформените задържаха 27-годишен мъж, който изискал откуп от притежателя, с цел да върне крадения автомобил. След почналото гонене двама от служителите на реда пострадаха леко при верижна злополука. А откраднатата кола, за която е пожелан откуп, по този начин и не е открита.

Двамата чиновници на реда са с леки контузии и охлузвания. Те работили по случая 1 седмица. Именно тогава ги търси притежателят на автомобила, казвайки, че желаят от него 23 000 лв., с цел да открият открадната му кола. Униформените изчаквали момента на предаване на парите. Точно тогава обаче взелият откупа мъж бяга с персоналния си автомобил с висока скорост и стартира гонене с полицията.

„ Аз персонално вземам участие още през цялото време на приемане на сигнала. Като с сътрудниците получихме информация, касаеща лице, което предлага подпомагане против откуп ", описа раненият служител на реда, който остава неизвестен, тъй като взе участие в сходни акции като граждански и не би трябвало да бъде разпознаван.

Сумата е била предадена на арестувания мъж на два пъти. На 31 януари е взел 2000 лв.. И още 20 000 - 5 дни по-късно. Точно тогава - бяга от мястото на договорката.

„ С висока скорост, предприе рискови маневри. Направи няколко нарушавания по Закона за придвижване по пътищата, мина на червен светофар, направи неразрешен противоположен завой ", описа още служителят на реда за Нова.

През цялото това време служителите на реда го преследват. „ Един от служебните коли изпревари въпросното лице, аз бях в автомобила зад него. Бавно, преценихме, че е уместно мястото автомобилът да бъде тампониран, това значи да бъде спрян наложително с един автомобил пред него и един зад него ".

Заради високата скорост и интензивното придвижване в час пик се стига до злополуката. „ Ние попадаме в много рискови обстановки. На които би трябвало решение да се взема на момента. И то да е вярното. С оглед на това да има безвредно задържане и да няма потърпевши жители ", съобщи Николай Пелтеков, шеф на бранш " Престъпления, свързани с МПС ".

Униформените се отървават с охлузвания и натъртвания. А два дни след акцията към момента не е ясно къде е откраднатата кола.

" Aвтомобилът все още не е открит. Съобразяваме се да даваме детайлности, предвид на това, че ние продължаваме да работим, с цел да стигнем до самите причинители на кражбата ", добави Николай Пелтеков. Статистиката на Столична дирекция на вътрешните работи сочи, че от началото на тази година се следи 30% спад на кражбите на коли в съпоставяне със същия интервал предходната година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР