Полицията е отблъснала със сълзотворен газ участниците в протеста пред

...
Полицията е отблъснала със сълзотворен газ участниците в протеста пред
Коментари Харесай

След антиправитествените протести пред МРРБ: Над 40 обгазени и няколко арестувани

Полицията е отблъснала със сълзотворен газ участниците в митинга пред Министерство на регионалното развитие, които желаеха оставка на държавното управление. В резултат на това обгазените над 40 индивида са били превозени с 6 коли за спешна помощ до очната болница в ИСУЛ, разкриха пред bTV участници в демонстрацията.
Демонстрантите пробваха да нахлуят във ведомството по обед, като пробият полицейския кордон. При дейностите им е счупена входната врата на министерството.
Униформените са дали отговор с пикантен спрей. Пострадали са и двама служители на реда - от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е здравна помощ.
В митинга участваха доста перничани, само че имаше и жители от цялата страна, проведени от партия " Възраждане ".
Сподели с твоите другари
„ Не мисля, че имаше провокации, желаеха хора да влязат, портиерът им споделил, че не могат да ги тормозя. Тук няма хулигани, нито хора пристигнали да вършат провокации “, разяснява Костадин Костадинов от Политическа партия „ Възраждане “.
Участниците в митинга се оповестиха против основаването на така наречен ВиК холдинг. Имаме опасенията, че нещата няма да се случат в близко бъдеще по метода, по който е умислен като концепция, в смисъл подобен решение на проблемите на хората по места и подсилване на ВиК сдруженията там, където е най-належащо и най-неотложно, съобщи един от протестиращите. По-късно недоволните хора се реалокираха пред постройката на Министерски съвет, където продължиха да скандират апелите за оставка.
Софийската районна прокуратура е почнала следствие по случая. Държавното обвиняване показва, че двама души, които са показали експанзия по отношение на органите на реда, са арестувани при опит да избягат от местопроизшествието.
В непосредственост до митинга са задържани и други двама души, тъй като са хвърляли камъни по чиновници на реда.
Уточнява се, че е извършено следствие - разпитани са служители на реда и очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР