Полицията да не използва взривни вещества и пиротехника по време

...
Полицията да не използва взривни вещества и пиротехника по време
Коментари Харесай

Без взривни вещества и пиротехника на полицейски демонстрации

Полицията да не употребява взривни субстанции и пиротехника по време на демонстрации пред жители. Това е наредил на чиновниците на Министерство на вътрешните работи вътрешният министър Младен Маринов, откакто в Силистра три дребни деца бяха ранени по време на полицейска проява за 1 юни.

Позволете ми още един път да изкажа моите извинения на потърпевшите деца и техните родители за причнените паники, съобщи Маринов пред депутати в Народното събрание по време на парламентарния надзор. Той акцентира, че всяка година се прави инспекция на знанията и компетентността на чиновниците посредством писмен тест по направление на активност.

“На 30 май 2019г. шефът на регионалната дирекция на МВР-Силистра е издал заповед, с която е разпоредил на идващия ден да бъде извършена проява на Специализираното тактическо звено за бързи дейности. Изготвен е проект за осъществяване на демонстрацията - типът на оборудването и тн. За демонстрацията са планувани да се употребяват единствено така наречен помощни средства - халосни муниции и светлиннозвукови устройства с отвличащо влияние. Те не са токсични и не са предопределени за нанасяне на контузии на лица, против които се употребяват. Веднага след случая разпоредих заповед за инспекция дали са спазени напътствията. С нея бе формирано наказателно производстов против шефа на МВР- Силистра и същият е отхвърлен от служба ”, изясни Маринов. Той акцентира, че след края на инспекцията незабавно отговорните лица ще си понесат следствията. Министърът е забранил използването на взривни субстанции и пиротехнически произведения по време на демонстрации на публични места пред жители.

Нито МОН, нито Регионалната ревизия по образовение са взели участие в организацията, безапелационен бе пред депутатите пък просветният министър Красимир Вълчев.

“Моето мнение е, че присъединяване на деца в това събитие не е било уместно от позиция на възпитателния резултат, не е съобразено с възрастта на децата. Ние желаеме да разтеглим знанията на нашите възпитаници, да се срещат с повече специалности и работата им. Водещ обаче би трябвало да бъде правилото на нерешителност ”, добави той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР