Полицията бе коректна и любезна, въпреки че по принцип тя

...
Полицията бе коректна и любезна, въпреки че по принцип тя
Коментари Харесай

Възраждане искат да се представя и другата гледна точка към здравната криза

Полицията бе правилна и общителна, макар че по принцип тя е силова организация. От " Възраждане " нямат никакви забележки към служителите на реда, охранявали вчерашния митинг пред Народното събрание. Зам.-председателят на " Възраждане " Цончо Ганев благодари на министър Бойко Рашко и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, че на фона на цялото напрежение в обществото, полицията е направила всичко опция то да не ескалира още повече през вчерашния ден.

" Протестът по никакъв метод не може да се каже че е провокирал някакви проблеми ", разяснява Ганев.

В студиото на Нова телевизия той напомни обаче, че още след избори и по-късно на няколко пъти от " Възраждане " са отправяли апели към ръководещите да одобряват, че обществото ни е мощно фрагментирано и не може в медиите да се показва единствено едната позиция. Преди две седмици са предложили комисия, през вчерашния ден са предложили и работна група, тъй че и да стартира да се слуша и другата позиция, изясни Ганев. Според него медиите, а и обществено от страна на ръководещите се показва доста едностранно здравната рецесия.

Цончо Ганев съобщи, че нямам доверие във всичките тези ограничения и тяхната мощ. Дори и през вчерашния ден министърът на опазването на здравето по време на срещата с представители на " Възраждане " признала, че " част от ограниченията, които прилагаме " са общностни ", което Цончо Ганев пояснява като отвод от суверенитет. Според представителя на " Възраждане " в обстановката на здравна рецесия не би трябвало да се броят леглата в лечебните заведения и интензивните отделения, а да намерят лекари, които да лекуват болните.

На въпрос за имунизираните депутати от ПГ " Възраждане " Цончо Ганев отговори с изказване, че самото изнасяне на информация в медиите, съставлява нарушаване на конституционни права и изнасяне на персонални данни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР