Полицията арестува мъжа, заподозрян в убийството на осем души при

...
Полицията арестува мъжа, заподозрян в убийството на осем души при
Коментари Харесай

Полицията арестува заподозрян за втората масова стрелба в Сърбия

Полицията арестува мъжа, обвинен в убийството на осем души при втората всеобща пукотевица в Сърбия единствено за два дни. Т

Полицията арестува в петък обвинен стрелец, умъртвил осем души в град в централна Сърбия в четвъртък, оповестиха полицията и държавните медии. Жертвите наподобява са, най-малко частично, случайни и включват служител на реда, който не е на работа, и неговата сестра, съгласно държавната телевизия RTS.

В изказване на полицията се споделя, че мъжът е бил задържан рано сутринта покрай град Крагуевац, на към 100 километра (60 мили) южно от Белград. Заподозреният е разпознат с букви У.Б, представени от Дойче веле.

Полицията е издирвала 21-годишен обвинен, за който се твърди, че е избягал, откакто е разкрил огън с автомат и револвер от движеща се кола, видимо инцидентно, до момента в който е минавал през няколко села.

Масовата пукотевица е втората, осъществена в Сърбия за по-малко от 48 часа, откакто 13-годишен възпитаник простреля осем свои връстници и охранител в начално учебно заведение в Белград в сряда.

Други 14 души бяха ранени, до момента в който нападателят стартира стрелбата в град Младеновац, на 60 километра (37 мили) от столицата Белград.

Местни медии оповестиха, че обвиненият е взел участие в свада в учебно заведение късно в четвъртък.

Твърди се, че той си е тръгнал, преди да се върне с двата си револвера.

Голям контингент от към 600 служители на реда, както и Специалното антитерористично звено (SAJ) бяха ситуирани след всеобщата пукотевица, като сложиха тежко въоръжени блокади в Младеновац и започнаха търсене.

Хеликоптери и дронове също бяха видяни да летят над сцената и околните региони.

Сръбският вътрешен министър Братислав Гашич назова стрелбата " терористичен акт ", съгласно държавните медии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР