Полицията арестува 49 души, заподозрени във връзки с мафията, в

...
Полицията арестува 49 души, заподозрени във връзки с мафията, в
Коментари Харесай

Хванаха шефката на страховитата мафиотска „Ндрангета“

Полицията арестува 49 души, обвинени във връзки с мафията, в интервенция в покрайнините на Милано, съобщи Ройтерс. Сред задържаните са пет дами, една от които е упрекната, че е ръководителка на локалния клон на страховитата мафиотска организация Ндрангета.

Необичайно е дами да извършват лидерски функции в доминирания от мъже свят на мафията, отбелязва Ройтерс. Жената, която е упрекната, че е ръководителка на клон на Ндрангета в град Ро край Милано, е „ даже по-безпощадна от мъжете “, съобщи миланската прокурорка Алесандра Черети на конференция пред локални медии. Очаква се против мафиотите да бъдат повдигнати обвинявания в изнудване, трафик на опиати, принуждение и палежи, се споделя в изказване на полицията. В него се прибавя, че някои от тях се опитвали да сплашват хора, като заплашвали да им изпратят елементи от тялото на животни.

Разследването е разкрило степента, до която най-влиятелната мафиотска организация в Италия е разширила въздействието си от южните райони на страната към Калабрия, от които произлиза, до индустриализирания север, съобщи шефът на Централната дирекция за битка с престъпността на италианската полиция Франческо Месина, съобщи Българска телеграфна агенция.

В друга интервенция в покрайнините на град Неапол полицията арестува още 37 души, свързани с мафиотската организация Камора след траяло три години следствие, обвързвано с изнудване и трафик на опиати. Подчертавайки опасенията за растящото въздействие на проведената престъпност, италианското държавно управление през днешния ден разпусна общинския съвет на намиращия се южно от Рим град Анцио, като съобщи, че той е бил инфилтриран от мафията.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР