Полиция влезе в централата, за да изпълни нареждането От днес

...
Полиция влезе в централата, за да изпълни нареждането От днес
Коментари Харесай

Правителството с полиция спря работата на ТЕЦ „Марица 3”

Полиция влезе в централата, с цел да извърши нареждането
„ От през днешния ден наложително стопираме активността на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград поради нарушавания на екологичното законодателство и неспазване на нормите за непорочност на въздуха. Нарушено е изискването в комплексното позволение за допустимите излъчвания на серен диоксид в атмосферата, а също по този начин са установени голям брой неорганизирани излъчвания от въглищен прахуляк. За тези нарушавания са формирани редица административни актове и наказателни постановления през последните месеци ”. Това написа в профила си във Facebook министърът на екологията Борислав Сандов.

В обясненията за аргументите той добавя: „ Горивната апаратура ще бъде спряна през днешния ден посредством наложително извеждане от употреба и пломбиране на местата за подаване на гориво (въглища и биомаса). По този метод ще бъдат прекратени нарушаванията и ще се предотврати непосредствената заплаха от замърсяване на околната среда по съставния елемент атмосферен въздух, с което ще бъде стеснен и рискът за здравето на хората.

Превишенията на нормите за серен диоксид са предмет на дело на Европейската комисия против България, което е в напреднала фаза и скоро се чака решение на Съда на Европейски Съюз и налагане на наказания на страната ни. Затова и не можем да си позволим да толерираме продължаването на сходни нарушавания от страна на който и да е Топлоелектрическа централа! ”, написа Сандов.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР