Полиция в университетската болница „Света Марина“ във Варна заради отказ

...
Полиция в университетската болница „Света Марина“ във Варна заради отказ
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Полиция в болница Света Марина“ във Варна заради отказана проверка

Полиция в университетската болница „ Света Марина “ във Варна поради отвод на шефа й доктор Силва Андонова да се извърши инспекция от Синдиката на медицинските експерти. „ Това е единствената болница в страната, която ни е върнала. Ще сезираме прокуратурата “, разгласи пред Lupa.bg Мая Илиева, ръководител на синдиката.



Поводът за инспекцията е подписка на медицинските сестри против неналичието на дофинансиране в здравната система, която е била взета от доктор Силва Андонова. Така шефът на болничното заведение е попречил тя да стигне до Народното събрание.

Сестра Мариела Стоянова, която е подкрепила колежките си от цялата страна, е била застрашена с уволняване и за наказване е преместена в Коронавирус звеното. Тя е била оставяна сама на промяна и това е предиздвикало да напусне. До момента е работила в стерилната база, която не обслужва пациенти. Преценила е, че не е готова да обгрижва заболели от ковид.

„ Преди да бъде преместена в Коронавирус звеното, е била е подложена на напън в стерилната база от управлението на болничното заведение. Всички ходели в 7.30 часа на работа, единствено нея са я задължавали да стартира в 7 часа. Сега видях, че никаква хигиена не се съблюдава в базата, в случай че там се стерилизират инструментите. Охраната се разхожда до блока без калцуни, без шапка и без каквито и да е санитарни средства, което не подсигурява сигурността на пациентите “, споделя Мая Илиева.

„ Света Марина “ е единствената болница в страната, чийто университет е неин принципал. Това е станало по времето на Кирил Ананиев. Догодина договорът за това изтича и се надявам да не се възобнови. Ръководството на здравното заведение се държи по този начин, като че ли болничното заведение е негова къща, а не държавна институция, която борави с обществени средства “, сподели още ръководителят на Синдиката на медицинските експерти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР