Полиция ще наблюдава училищата във Варна след случаите на .

...
Полиция ще наблюдава училищата във Варна след случаите на .
Коментари Харесай

След случаите на агресия, полиция ще наблюдава училищата във Варна

Полиция ще следи учебните заведения във Варна след случаите на. „ Стряска ме, виждайки решение в учебните дворове да е полиция, която ще пази. Това са ограниченията, които чуваме, че са подхванати ", сподели по отношение на експанзията в учебните заведения във Варна Яна Алексиева, изпълнителен шеф на „ Асоциация родители ".

Полицията във Варна продължава следствието на двата случая на. По тях са формирани досъдебни производства за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди.

„ Вече са прегледани всички клипове от експанзията против малолетното момиче. на първичния клип – общо седем, като едно от тях е малолетно лице., където е ответната нападателна демонстрация от малолетни против участниците в клипа с експанзия, са открити осем лица. Сред тях един е малолетен, а останалите – пълнолетни ", изясни за bTV комисар Веселин Вълчанов, шеф на отдел Криминална полиция в ОДМВР-Варна.

„ Все още не е извършен разпит на потърпевшото лице. Не сме изчистили изцяло случая. Очакваме да се яви с родител или юрист, с цел да се обясни нейната позиция. " оповестява Вълчанов в предаването " Тази заран " по bTV. По думите му всички деца настояват, че аргументите за експанзията са детски. Той изяснява, че по следствието има много работа и прокуратурата ще реши дали да даде лицата на съд. 

" Ще насочим напъните си към деескалация на напрежението сред младежите и да не допуснем нови прояви на принуждение по отношение на причинителите на нападателни прояви. Имам мероприятия с Регионалното ръководство на образованието, с ръководството на другите учебни заведения. Осигурено е по-сериозно полицейско наличие пред множеството гимназии на територията на град Варна. Считаме, че с ограниченията, които ще вземем, ще предотвратим нови сходни активност ", добави комисарят.

Училищният психолог Иван Игов изяснява, че насилието не е единствено в България. Това е международен проблем. Той показва, че неслучайно на всички места по света има сходни стратегии. " В България към момента не се е стигало до стрелби, само че такива случаи имаше в Руската федерация, в Сърбия имаше неотдавна пукотевица. Това се случва от възпитаници, които са редовно унизени и виждат единственото решение като убиват ", сподели още той. 

Преди няколко дни,, е била удряна, обиждана и унижавана от група ученици на възраст от 15 до 18 години. Насилието е станало в градска среда, а казусът стана прочут откакто в обществените мрежи бяха оповестени поредност от видеа с осъщественото действие. Няколко часа по-късно клиповете са изтрити, само че са били забелязани от шефове на учебни заведения, които разпознават свои възпитаници, взели участие в експанзията.

Ден по-късно маскирани са причакали пред дома му 15-годишно момче, нападнало момичето в публикувания клип на принуждение.

По-късно биячите са открити от полицията и са арестувани, те също са възпитаници. Потърпевшият и очевидци на случилото се са разпитани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР