Полиция, пожарна, спасители, парамедици и доброволци се включиха в демонстративна

...
Полиция, пожарна, спасители, парамедици и доброволци се включиха в демонстративна
Коментари Харесай

Всички служби в Бургас на крак: Как се действа при тежко ПТП с ранени деца и загинал

Полиция, пожарна, спасители, парамедици и доброволци се включиха в демонстративна избавителна акция

Всички служби в Бургас се събраха в региона на някогашния мол „ Странд “, с цел да показват по какъв начин се работи при тежко ПТП с потърпевши и ранени. Демонстрацията цели да покаже синхронизацията на дейностите сред полицейски чиновници, огнеборци, ДАИ и незабавна помощ.

За задачата бе инсценирана злополука сред рейс с деца, тежък камион, а сред тях лек автомобил. В рейса имаше няколко „ ранени “ деца, които бяха изведени оптимално бързо от транспортното средство, защото при подадения сигнал в началото на тел. 112 от очевидец на злополуката, е станало ясно, че има теч на гориво от товарния камион, което води до риск от запалване.

След дейностите на спасителите от Пожарна сигурност и отбрана на популацията бе установено, че в автомобила има и „ умрял “ човек. Това наложи потреблението на профилирана техника за изрязване на купето и вадене на тялото му. В учението в действително време бе тествана готовността и маршрута на служите от сигнала на тел. 112 досега на идване на екипите на място - спешните екипи, полицията и незабавната помощ.



Подобни учения се вършат един път годишно, като са част от регионалния проект за сигурност на придвижването. На мястото на събитието участваха зам. регионалният шеф на Бургас Пламен Янев, началникът на отдел „ Охранителна полиция и КАТ комисар Марин Димитров, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”-Бургас комисар Николай Николаев, началникът на БЧК-Бургас Виолета Радева, шефът на бургаските спасители Васил Алексиев. Червения кръст направиха показно типовете превръзки, обездвижване на строшен крак, чрез превръзки и други техники при оказване на незабавна помощ.



Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР