Полиция охранява болницата в Габрово, която е поставена под карантина

...
Полиция охранява болницата в Габрово, която е поставена под карантина
Коментари Харесай

Габрово прекратява всички масови мероприятия заради коронавируса

Полиция охранява болничното заведение в Габрово, която е сложена под карантина след доказаните два случая на ковид. Няма суматоха и анархия, оповестява Българска национална телевизия.
В лечебното заведениде се одобряват единствено животозастрашаващи случаи. Призивът от регионалния щаб е хората да не се струпват пред болничното заведение, да не идват с персоналните си коли, а да звънят по телефона на персоналните си при каквито и да е терзания.
Болницата се дезинфекцира подробно, а в незабавен порядък се търсят всички лица, които са били в директен контакт с здравната сестра - точно тя е новия случай, който се удостовери в 10 ч тази заран. Другият пациент с ковид е 75-годишна жена, която е настанена в здравното заведение.
14 пациенти сега са под карантина - те са главно от медицинския личен състав. Чувстват се добре и няма да напущат болничното заведение, а остават да работят по график.
Николай Пенчоков - ръководител на Областния щаб в Габрово: " Пациентите, които са лежащо заболели, са 14. Те са карантинирани в Отделение по вътрешни заболявания. Имаме подготвеност да разширят базата с допълинтелно 20 кревати. "
Областната болница в Габрово чака поддръжка от Националния спешен щаб, изразяваща се в защитни дрехи, маски и медицински личен състав.
Стана ясно още, че на територията на Габрово ще се прекратят всевъзможни мероприятия - спортни и културни.
Спешни ограничения одобри държавното управление у нас, Борисов прикани да покажем какъв брой сме дисциплинирани
Още по тематиката:
" Пациентът в Плевен със подозрение за ковид също не наподобява с рисков профил "
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 март "
" Нов пик на ковид в Италия, Милано и Венеция са под карантина (ВИДЕО) "
СЗО: Прилики и разлики сред ковид и грип
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР