Полиция огради с кордон пространството около Паметника на съветската армия,

...
Полиция огради с кордон пространството около Паметника на съветската армия,
Коментари Харесай

Непрежение около Паметника на съветската армия, полиция пази монумента от феновете на „Левски“

Полиция огради с кордон пространството към Паметника на руската войска, с цел да предотврати конфликти в региона сред агитката на ФК „ Левски “ и бранителите на монумента. Стотици служители на реда, жандармеристи, както и отрядът за битка с всеобщите вълнения, са мобилизирани за защита на мястото, откакто преди седмица група почитатели на тима, още веднъж след мач, нападна паметника с чукове, счупи плочата му и влезе в прикосновение с представителите на левите проруски партии, които го пазят на палатков лагер – Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ Левицата “. 
 Pametnik S Диляна Иванова, Facebook
Още преди и по време на мача срещу „ Айнтрахт ” от фенклуба на „ Левски “ се заканиха, че ще повторят акцията. По време на играта те издигнаха транспарант с надпис „ Сгъвайте палатките, идваме по-късно “. Нов кордон служители на реда обаче препречи пътя на тези, които съумяха да пробият първия сред стадиона и терена към паметника, и да стигнат до пространството пред монумента.

Те се събраха на тротоара съвсем до бул. „ Цар Освободител “. Към момента се чуват викания „ Тук не е Москва “ и „ МОЧА на трошляк “, само че няма конфликти. В подножието на самия паметник има няколко десетки души. Към групата последователи на „ Левски “ не престават да се причисляват още хора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР