Полиция нахлу в апартамента в Ню Йорк на Рудолф Джулиани,

...
Полиция нахлу в апартамента в Ню Йорк на Рудолф Джулиани,
Коментари Харесай

Полиция влезе в жилището на бивш адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк

Полиция нахлу в жилището в Ню Йорк на Рудолф Джулиани, някогашен юрист на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и някогашен кмет на града, оповестява ТАСС, базирайки се на " Ню Йорк Таймс ". Извършен е обиск като част от следствие на лобистки действия, които юристът може да е провел в Украйна, прецизира БГНЕС.
Според източници на вестника, са конфискувани електронни носители от Джулиани. Вестникът акцентира, че претърсването в жилището на юриста е изключителна стъпка от страна на управляващите. Подобна мярка би трябвало да бъде утвърдена на високо равнище в Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.
 Слух: Тръмп спрял парите на юриста си Руди Джулиани Слух: Тръмп спрял парите на юриста си Руди Джулиани
Вбесен от втория развой за импийчмънт, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е спрял хонорарите на Рудолф Джулиани, твърди източник на CNN. С...
Обискът не значи, че следствието е готово да повдигне публични обвинявания против Джулиани. Подобна стъпка обаче може да значи прекосяване на следствието в " нападателна фаза ", прецизира вестникът.
През 2019 година Генералната прокуратура на Южния окръг на Ню Йорк повдигна обвиняване против четирима американски бизнесмени, които бяха сътрудници на Джулиани. Твърди се, че Лев Парнас, Игор Фруман, Андрей Кукушкин и Дейвид Корея са нарушили закони, които не разрешават привличането на задгранични средства за финансиране на предизборни акции в Съединени американски щати. Освен това се твърди, че са работили като сложени лица в границите на лобистки акции. Парнас и Фруман са обвинени в опит да накарат Мари Йованович да подаде оставка от поста на американски дипломат в Киев в полза на избран украински служител.
Джулиани излезе на напред във времето след огромен скандал, избухнал във Вашингтон през септември 2019 година поради обвиняванията, че Тръмп упражнява напън върху украинския президент Владимир Зеленски по време на телефонно позвъняване, с цел да накара Киев да помогне на ръководителя на администрацията на Вашингтон да бъде избран отново за втори мандат през 2020 година година. Предполагаше се, че Тръмп, със съдействието на Джулиани, чака от своя украински сътрудник да проверява дейностите на сина на определения сега президент на Съединени американски щати, демократът Джо Байдън в подмяна на даване на финансова и военна помощ на Киев. Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, следена от Демократическата партия, разгласи въз основа на сходни съмнения за започване на процедура по импийчмънт против Тръмп, който в последна сметка не се оправда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР