Полиция и Жандармерия - над 50 униформени и цивилни служители,

...
Полиция и Жандармерия - над 50 униформени и цивилни служители,
Коментари Харесай

Полиция и Жандармерия ще охраняват района на Рилския манастир за празника Голяма Богородица

Полиция и Жандармерия - над 50 униформени и цивилни чиновници, ще охраняват региона на Рилския манастир за празника Голяма Богородица на следващия ден - 15 август, когато се чакат хиляди гости и миряни в Светата обител, оповестява БНР. 

Планът по обезпечаването на реда и защитата при засиления трафик на МПС и поклонници са разисквани на среща при игумена Адрианополоския свещеник Евлогий, в която са взели участие регионалният шеф инж. Александър Пандурски и шефът на ОДМВР старши комисар Светослав Григоров, който е уверил, че в региона на манастира ще бъдат командировани задоволително сили и средства, с цел да се улеснят както миряните и гостите, по този начин и домакините.

Тримата, дружно с кмета на Рила Георги Кабзималски, са обходили региона и са коментирали опциите за паркиране. 

Изготвен е проект, в който са посочени съответните задания, местата за основаване на организация при идването на гостите, тръгването от манастира и съответните задания на чиновниците от ОДМВР, от Жандармерията, както и реализирането на пътния надзор.

Служителите от Районното ръководство Рила са изпратили сигнално  писмо до Община Рила за оказване на подпомагане за разчистване на региона към манастира и местата, които ще посетят миряните и гостите.

Областният шеф Александър  Пандурски обърна внимание, че има опасности от пожари. Игуменът подсети, че има заповед, която не разрешава паленето на огньове на територията на Природния парк " Рилски манастир ".

Ще бъде засилен контролът и по това направление, безспорна е възбраната за палене на огнища.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР