Полиция е завардила входа на редакцията на Труд, възможно е

...
Полиция е завардила входа на редакцията на Труд, възможно е
Коментари Харесай

Полиция спря пред офиса на в.Труд

Полиция е завардила входа на редакцията на " Труд " , допустимо е вестникът на следващия ден да не излезе, оповестиха от медията.

" Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев още веднъж ще се опитат да изхвърлят вестник " Труд " от редакцията му. Абсолютно нелегално, несъмнено. Без да се преценяват с делото, планувано за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи. Това съставлява " смяната ", другари, написаха от редакцията.

Районните инспектори оказват подпомагане на регионалната администрация, разясниха от Министерство на вътрешните работи за news.bg. Категорично не става въпрос за нахлуване.

За акцията на полицията заяви и ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова в коментара си в откритата за медиите част от консултациите при президента. Тя приобщи тази акция към чегъртането на ГЕРБ, на което са били подложени в продължение на месеци и на дейностите на Министерство на вътрешните работи и вътрешния министър Бойко Рашков като " репресивната мощ на страната ", която обаче в тази ситуация е ориентирана против свободата на словото и демокрацията . Според Атанасова повода за нахлуването на полицията в офисите на " Труд " е това, че медията е била сериозна към новите ръководещи .

Президентът Румен Радев отговори на Атанасова, че не се бърка в работата на изпълнителната власт, а доколкото знае не става въпрос за независимост на словото, а за неплащане на налози. " В случая мисля, че вие още тогава, вместо да ме призовавахте да вземам решение случая, можехте да помогнете финансово на тази медия и мисля, че имате задоволително запаси , съобщи Радев.

Редакцията " Труд " и са в спор. Ведомството на Велислав Минеков желае медията да освободи заеманите пространства, които са на Министерство на културата с мотив, че наемът не е заплащан. От " Труд " отвръщат, че всичко е платено и се води дело.
 МК дава време на редакцията на
МК дава време на редакцията на " Труд " да си откри офис, само че си желае пространствата

Фирма “ Южен кръст 2001 “ЕООД дължи на МК общо 149 450,59 лв
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР