Полицейско разследване е започнало на проявената жестокост над бездомно куче

...
Полицейско разследване е започнало на проявената жестокост над бездомно куче
Коментари Харесай

Полицията издирва насилника над бездомно куче в София

Полицейско следствие е почнало на проявената свирепост над бездомно куче в кв.Княжево в София. Видеокамера засне как мъж примамва с храна доверчивото куче Мечо в среднощ на 23 октомври, отнася го някъде и след два часа го връща безпомощно, със прекършени крайници и с прорезни рани.

Днес чиновник на 6-о РПУ се е свързал с неправителствената организация Animal Rescue Sofia, където се грижат за пребития Мечо. Извършена е хирургическа интервенция на счупената кост и в този момент кучето, което е на 10 години, се лекува в клиниката на организацията.

" Подадохме сигнал в прокуратурата на 4 ноември, като посочихме и очевидци, които да подготвени да опишат детайлности. Те ще бъдат изслушани от чиновници на 6-о РПУ, на които е разпоредено да проверяват случая ", изясни Пламена Дочева от Animal Rescue Sofia за " Дневник ".

Все още не е открит сигурно насилникът над кучето, сниман с видеокамерата. Това е задача на проверяващите органи, само че казусът с Мечо не е индивидуален за Княжево, са декларирали живеещи в квартала пред неправителствената организация. За демонстрация на свирепост към " гръбначно животно " с породена гибел или трайно увреждане Наказателният кодекс постановява отнемане от независимост до три години и санкция от 1000 до 5000 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР