Полицейско присъствие има около къщата на Велико Желев в Св.

...
Полицейско присъствие има около къщата на Велико Желев в Св.
Коментари Харесай

БНТ: Гъмжи от полиция около къщата на Велико Желев от Хидрострой в Св. Константин и Елена

Полицейско наличие има към къщата на Велико Желев в " Св. св. Константин и Елена ", оповестява Българска национална телевизия.

Собственикът на " Хидрострой " беше арестуван късно нощес в София.

Той е един от най-успешните предприемачи в България, с помощта на публични поръчки от страната и общините - най-много варненската.

Не са подхванати никакви дейности, не се правят претърсвания или обиск на парцела.

От късно нощес в курортния комплекс има два патрулни автомобила на Министерство на вътрешните работи. По всяка възможност повода е да не бъдат изнесени от къщата скъпи документи.



Още нощес пред къщата на брега на морето е подложен полицейски патрул.

 Къщата е една от най-известните в курорта и във Варна въобще и бе издигната преди няколко години.



Велико Желев е известно име в строителния отрасъл – той беше началник на Агенция " Пътна инфраструктура " по времето на ръководството на Симеон Сакскобургготски и беше разследван от Антикорупционната комисия (Комисията Кушлев по време на разследването) за демонстриран висок витален стандарт. Разследването е тъй като, откакто си потегля от АПИ, Желев си подарява " Мерцедес Макларън " за към 360 хиляди евро, а жена му Мая се снабдява с " Порше Кайен Магнум ".

 Желев е и член на директорския ръб на " Хидрострой " АД, като публично точно той е мощният човек в компанията. Преди няколко години " Хидростой " купи свързваната с Делян Пеевски " Водстрой " 98 след светкавична договорка. " Водстрой " 98 нашумя изключително мощно след светкавичния конкурс за създаване на българската част на проваления към този момент газопровод " Южен поток ". Конкурсът беше разгласен тъкмо преди Коледа през 2013 година и завърши на Нова година, само че " Водстрой " 98 беше една от дребното съумели да подадат документи компании. След банкрута на КТБ, Цветан Василев атакува шефа на " Водстрой " 98 Иван Мирински и го разгласи за кукла, подвластна на Делян Пеевски, напомни Actualno.com.

През 2020 година дружно със старите си и нови неофициални спътници " Хидрострой " стана строител №1 в страната с общи доходи 450 млн. лева, написа " Капитал ". Компанията е получила и съвсем 1.2 милиарда лева по така наречен инхаус контракти с държавната " Автомагистрали ". Последният контракт е от есента на 2021 година и е за изграждането на тунела под Шипка срещу над 350 млн. лева

" Капитал " напомня също, че отвън строителството през последните години Велико Желев купи от Весела Кюлева централата на ДЗИ в София за над 10 млн. евро, съучастник е в хотел " Астория " в Златни пясъци, а интернационално разследване откри негови парцели в Дубай.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР