Полицейските служители не са проявили каквато и да било агресия

...
Полицейските служители не са проявили каквато и да било агресия
Коментари Харесай

МВР: Полицаите не са проявили агресия при случая в Стара Загора

" Полицейските чиновници не са показали каквато и да било експанзия по отношение на лицето или автомобила. Преследването стартира, като при потегляне лицето прави опит да блъсне нашия сътрудник. Колегите стартират процедура по изваждането на лицето от автомобила ", обявиха на брифинг от МВР-Стара Загора.
Прочетете още
" Пристига и екип на " Пътна полиция ", като директно след слагането на белезници лицето получава спазми и при оказаната незабавна здравна помощ е установено, че е умрял ", съобщи старши комисар Лазар Христов.
По думите му чиновниците на Министерство на вътрешните работи са работили по сигнал за въоръжено лице.

" Разполагаме със запис по този сигнал. Това лице в продължение на 20 минути осъществя няколко пътнотранспортни катастрофи, не извършва разпорежданията на служителите на реда и се двици в зони в централна градска част, които в този времеви интервал са обитаеми и има доста цивилни жители ", добави старши комисар Лазар Христов.

Полицейско гонене в Стара Загора приключи със гибелта на 58-годишния някогашен републикански първенец по битка Пламен Пенев. Според полицията той не се подчинил на полицейско предписание и е умрял вследствие на породена от него злополука с полицейски автомобил. Близките на Пенев обаче настояват, че е станал жертва на брутално полицейско принуждение. При преследването е потърпевш и служител на реда.

Окръжната прокуратура в Стара Загора излезе с информация за следствието по досъдебното произвеждане за гибелта на 58-годишния Пламен Пенев.

Съдебномедицинската експертиза за гибелта му е предоставена на медици от Пловдив. Установено е, че той е умрял след насилственото му изваждане от автомобила от полицейските чиновници.

Работата по изясняване на случая продължава, събират се огромен размер от доказателства за вероятно осъществено закононарушение – за причиняване на гибел при професионална несъобразителност от страна на полицейските чиновници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР