Полицейските служби в Европа изпращат пощенски картички до укриващи се

...
Полицейските служби в Европа изпращат пощенски картички до укриващи се
Коментари Харесай

"Скъпи най-издирвани бежанци в Европа - полицията ви иска у дома това лято!"

Полицейските служби в Европа изпращат пощенски картички до укриващи се рискови нарушители. Но техните точни адреси са незнайни, оповестява Министерство на вътрешните работи.

" Бихте ли ни помогнали да ги открием ", е акцията с която се показва тази самодейност. Кампанията се организира под общото за всички европейски страни мото " Скъпи най-издирвани бежанци в Европа - полицията ви желае вкъщи това лято! "

" Ваканционните дестинации се утвърдиха като място за укриване на избягали от наказателно гонене нарушители. Те може би са избрали същото място за отмора като Вас... ", гласи известието на полицията.

Ето за какво информацията може да има решаващо значение за залавяне на най-издирваните от правоохранителните органи в Европа рискови нарушители. Това става посредством Мрежата на Европол за интензивно търсене на укриващи се лица ENFAST. Европол се обръща към всички да оказват помощ за определяне на точното им местонахождение, с цел да поемат отговорност за осъществените тежки закононарушения.

Създадени са пощенски картички на най-издирваните укриващи се от наказателно гонене лица и те са налични на страница на EUmostwanted.

Тук са посочени лица, направили тежки закононарушения в 21 страни на Европейски Съюз, в това число и от България, за които обичайните способи на следствие не са дали до момента резултат и лицата не са локализирани.

Счита се, че те се укриват в страна, друга от страната на осъществяване на закононарушението. Членовете на ENFAST работят в тясно съдействие, с цел да предотвратят бягството от правораздаване.

Europes Most Wanted е инициирана от общността ENFAST с цялостната поддръжка на Европол. Членовете на ENFAST са с богат опит при локализиране на укриващи се нарушители или обвинени, на наказани за тежки закононарушения и на лица, за които е издадена Европейска заповед за арест. Касае се главно за причинители на убийства, измами и други тежки закононарушения, както и за трафик на опиати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР