Полицейски служители евакуираха хората в района около строителната площадка на

...
Полицейски служители евакуираха хората в района около строителната площадка на
Коментари Харесай

Евакуираха хората около строежа на метрото на булевард България

Полицейски чиновници изтеглиха хората в региона към строителната площадка на метрото в региона на бул. " България " и бул. " Академик Гешов ".

Причината за евакуацията е зародил проблем при градежа на метрото.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи осведомиха, че става въпрос за напукана витрина при градежа на метрото.
Витрината се е напукала при изкопните работи за метрото и е имала действителна заплаха за здраветото на хората в региона, което е наложило евакуацията.

Сигналът на случая е бил подаден на телефон 112 към 12 часа.

На мястото имаше засилено полицейско наличие. По информация на news.bg на мястото са били ситуирани към 10 екипа на столичната полиция. Там има и екипи на Гражданска отбрана, Контрол на автомобилния превоз и аварийно-спасителни екипи.

Към 15.30 часа прекосяването през пешеходния подлез на бул. " България " бул. " Ив. Гешов " към този момент беше изцяло възобновено .

Стана ясно, че повредата е зародила поради инжектирането на разтвор, който се употребява при работата на тунелопробивната машина, изграждаща третия лъч на метрото. Инжектираният разтвор проникнал през канализационен отвор и навлиза под настилката на северозападния излаз на подлеза. Поради това разтворът е надигнал 3-4 квадратни метра от плочника.

Екипи на " Метрополитен ", дирекция " Транспортна инфраструктура " и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " са създали цялостен оглед на подлеза. Според тях използването на оборудването е изцяло безвредно. Машината към този момент е минала през тази зона и тунелът в сектора е построен.

Сигналът за напукване на витрина е подаден от защитата на подлеза, който незабавно е обезопасил региона и е спрял прекосяването на жители до изясняване на случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР