Полицейски служител от Капитолия е починал от раните си, получени

...
Полицейски служител от Капитолия е починал от раните си, получени
Коментари Харесай

Почина полицай, ранен при размириците в Капитолия

Полицейски чиновник от Капитолия е умрял от раните си, получени при офанзивата на постройката на Конгреса от последователи на Доналд Тръмп, съобщи „ Би Би Си “.

Според управляващите Брайън Сикник е „ ранен при физическо съприкосновение с протестиращи “, вследствие на което към 21:30 ч. източно време през вчерашния ден е настъпила гибелта му.

„ Офицер Сикник се отзова на безредиците в сряда, 6 януари 2021 година, в Капитолия на САЩ… Той се върна в подразделението си и припадна. Бил е откаран в локална болница, където се е поддал на раните си “, се споделя в изказване на полицията на Капитолия.

По-рано починаха още четирима души – 35-годишната ветеранка от Военновъздушните сили на Съединени американски щати бе простреляна от служител на реда, а други трима са умряли, откакто претърпели неуточнени медицински незабавни случаи. Според фамилията на 55-годишния Кевин Грийсън, който е измежду починалите, гибелта му се дължи на сърдечен удар. Десетки чиновници на реда са били ранени.

ФБР се пробва да разпознава лицата, забъркани в щурма, като задържаните може да бъдат упрекнати за интрига и присъединяване в безредици. До момента са задържани минимум 68 души, като един от тях е имал автомат и 11 коктейла „ Молотов “.

Заради офанзивите шефът на полицията на Капитолия, Стивън Сънд, подаде оставка на фона на рецензиите за явно слаба подготовка за справяне с експанзията на тълпата, която съумя да влезе в заседателната зала на Конгреса на Съединени американски щати, съобщи CNN.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР