Полицейски служител и цивилен бяха убити в Колумбия по време

...
Полицейски служител и цивилен бяха убити в Колумбия по време
Коментари Харесай

Убити и отвлечени при въоръжено нападение в Колумбия

Полицейски чиновник и граждански бяха убити в Колумбия по време на жестоки митинги в колумбийската провинция Какета в четвъртък , а 79 чиновници и девет служащи от петролни залежи бяха взети за заложници от селските общности. Това заяви " Ройтерс ", като цитира омбудсмана по правата на индивида.

Насилието избухна в селска част на община Сан Висенте дел Кагуан, където петролно поле, принадлежащо на Emerald Energy, беше нападнато от протестиращи, съгласно националната полиция на Колумбия.

" Жалко е, че по време на тези митинги един служител на реда и граждански бяха убити, до момента в който няколко служители на реда бяха арестувани, а други бяха ранени ", сподели омбудсманът Карлос Камарго в изказване. Той добави, че службата му предлага ходатайство.

Селските и локалните общности блокираха достъпа до нефтеното поле, с цел да изискат компанията, дъщерно сдружение на китайската държавна компания Sinochem, да помогне за ремонта на пътища в района.

Офицерът и цивилният, убити по време на митингите, са умряли от огнестрелни рани, споделиха полицейски източници, добавяйки, че дисиденти от ФАРК, които отхвърлят мирното съглашение от 2016 година, участват в района и може да са забъркани в безредиците.
 Дисиденти от ФАРК оповестиха помирение в Колумбия
Дисиденти от ФАРК оповестиха помирение в Колумбия

Те отхвърлиха да сложат оръжие преди 6 години, когато бе реализирано съглашението

В Колумбия постоянно се организират митинги в региони , близки до петролни и минни планове, като локалните упорстват фирмите да изградят инфраструктура, в това число пътища и учебни заведения.

" Ройтерс " не можа незабавно да се свърже с Emerald Energy за коментар.

Президентът на Колумбия Густаво Петро подреди взаимна комисия от министерствата на защитата и вътрешните работи на Колумбия, както и въоръжените сили, да бъдат изпратени в района, с цел да сложат завършек на насилието, сподели той в Twitter.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР