Полицейски шеф беше осъден на 2170 години, а причината е

...
Полицейски шеф беше осъден на 2170 години, а причината е
Коментари Харесай

Осъдиха полицейски шеф заради заговор срещу футболен гранд

Полицейски началник беше наказан на 2170 години, а повода е присъединяване му в скрит план против футболния гранд Фенербахче.

През 2011 година тогавашният президент на „ канарчетата “ Азиз Йълдъръм беше задържан и наказан на шест години поради споразумяване на футболни мачове. Той излежа обаче единствено една година от присъдата си.

През 2016 година обаче се откри, че делото е било изфабрикувано от страна на последователите на ислямския активист Фетхула Гюлен. Част от тях бяха задържани, а в този момент произнесоха присъдите им. Общата им численост е 25 индивида.

Най-голяма присъда беше дадена на някогашния полицейски шеф Назми Ардич, който получи 2170 години затвор, защото е бил уредник на акцията против Фенербахче и взел участие в подправянето на документи. Съдът смята, че е един от уредниците на скрит план против футболния гранд.

Другата огромна присъда е на някогашния медиен магнат Хидает Караджа, който е наказан на 1406 години поради подправяне на документи и подслушване на телефонни диалози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР