Полицейски части влязоха в западногерманското село Люцерат в опит да

...
Полицейски части влязоха в западногерманското село Люцерат в опит да
Коментари Харесай

Полиция влезе в западногерманско миньорско селце, за да прогони екоактивисти

Полицейски елементи влязоха в западногерманското село Люцерат в опит да прогонят барикадирали се там екоактивисти, които желаят да предотвратят разрушаването му по отношение на разширението на въглищната мина " Гарцвайлер ", съобщи Асошиейтед прес.

" Може да напуснете региона в този момент без никакви по-нататъшни последици ", обявиха силите на реда по високоговорител, съобщи ДПА. " Бъдете мирни и не прибягвайте до принуждение ", прикани полицията в " Туитър ".

Германската телевизия Ен Те Фау заяви, че барикадиралите се екоактивисти са към 300 и че те замерят силите на реда с камъни и я обстрелват с пиротехника. 

Миналата година енергийният колос Ер Ве Е подписа контракт с локалното държавно управление, който разрешава разрушаването на селцето в подмяна на преустановяване на потреблението на въглища до 2030 година, а не до 2038 година. 

Жителите на Люцерат от дълго време го напуснаха и в този момент земята е благосъстоятелност на Ер Ве Е. От месеци насам обаче няколко здания остават окупирани от екоактивисти, а през последните седмици броят на стачкуващите внезапно се усили. 

Правителството и Ер Ве Е настояват, че дейностите им са подбудени от нуждата да се подсигурява енергийната сигурност на Германия .

Според екоактивистите обаче съглашението за разширение на голямата открита мина " Гарцвайлер " опонира на интернационалните задължения на Германия за понижаване на излъчванията на парникови газове . Освен това те показват, че има изследвания, които слагат под подозрение потребността от въглищата под Люцерат .

Вчера протестиращите отхвърлиха да се съобразят с предписание на съда, което планува да им бъде лишен достъпът до региона. Някои от тях изкопаха траншеи и построиха барикади, с цел да попречат на тежките машини да стигнат до селото, преди полицията да ги отблъсне със мощ.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР