Полицейска акция. Снимка: ОДМВР-Бургас Трима мъже по 3 досъдебни производства, образувани

...
Полицейска акция. Снимка: ОДМВР-Бургас
Трима мъже по 3 досъдебни производства, образувани
Коментари Харесай

Спецакцията в Бургаско продължава, расте броят на задържаните

 Полицейска акция
Полицейска акция. Снимка: ОДМВР-Бургас

Трима мъже по 3 досъдебни производства, формирани за нарушавания на политическите права на жителите, са били задържани от началото на профилираната полицейска интервенция по противопоставяне на купения избор, стандартната престъпност и миграционния напън, протичаща на територията на ОДМВР-Бургас.

Към момента се ревизират общо 15 сигнала за пазаруване на гласове, като с изключение на в частни адреси полицейските чиновници реализират инспекции и в търговски обекти, предоставящи артикули на „ версия ”, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави незаконна активност.

Към 11:00 часа са били тествани 243 МПС и 380 лица. 10 лица са били задържани по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Във Второ Районно ръководство в Бургас е формирано едно досъдебно произвеждане, по което е арестувано едно лице от кв. „ Долно Езерово ”. Иззет е бележник с имена и персонални данни. Други две досъдебни производства с двама арестувани са формирани в Районно ръководство – Поморие, като още веднъж са конфискувани тетрадки с имена и персонални данни. При инспекциите в села от Община Сунгурларе е открито едно лице, правило лихварска активност. Установява се съпричастността на лицето към опрощаване на вземанията в подмяна – гласоподаване за избрана политическа мощ.

Проверки са осъществени на територията на общо четири общини – Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе.

Припомняме, че при предходната профилирана интервенция в Пето Районно ръководство Бургас бе формирано бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 167, алинея 2 от Наказателния кодекс:

„ Който предложи или даде на другиго имотна полза за да го склони да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция или да гласоподава на референдум по избран метод се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години и с санкция от 10 хиляди до двадесет хиляди лв.. “

Производството е формирано с разпити на очевидци, съгласно които са им препоръчани по 50 лв., с цел да гласоподават на идните избори за съответна политическа партия.
В резултат на полицейските дейности на чиновници от отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР-Бургас и Районно управление-Руен за осъществени иманярски дейности бяха тествани два адреса в селата Череша и Добра поляна, населявани надлежно от 32-годишен мъж и 55-годишен престъпно проявен, правил и преди време иманярска активност. Намерени и конфискувани бяха металотърсачи, както и разнообразни предмети с културно-историческа полезност /римски монети и елементи от накити/, които са предадени на експерти за датиране.

В продължаващата полицейска интервенция са включени екипи на „ Охранителна полиция ”, „ Пътна полиция ”, „ Икономическа и престъпна ”, „ Жандармерия “ и НАП-Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР