Полицейска акция е проведена в имотите на бившия шеф на

...
Полицейска акция е проведена в имотите на бившия шеф на
Коментари Харесай

МВР влезе в къщите на бившия шеф на любимото ловно стопанство на Борисов

Полицейска акция е извършена в парцелите на някогашния началник на ловно стопанство ”Паламара” край Шумен Бейзат Яхя.

Дългогодишният деятел на Движение за права и свободи в региона минава за един от околните на някогашния министър председател Бойко Борисов. Твърди се, че водачът на ГЕРБ е бил чест посетител в ”Паламара”.

Според първичната информация са били претърсени три парцела - в община Венец, в село Осеновец и в близката околност " Дъбрава ".

В първия са открити голям брой документи за благосъстоятелност на парцели, 14 ловни пушки и револвер.

При второто претършуване са открити ловни титли - меча кожа, еленови рога и други Там са открити също и близо 4000 бутилки алкохол без бандерол.

На третия адрес са открити документи за продажба на държавни парцели. Предполага се, че те са купени посредством подставени лица, посочи Медиапул.

Обиските са били в границите на дело за пране на пари. Засега от прокуратурата не удостоверяват, че такова произвеждане е било формирано.

Яхя бе началник на Североизточното държавно (горско) дружество в продължение на 10 години. Той бе уволнен от служебното държавно управление предишното лято.

Бейзат Яхя бе отпред и на локалната конструкция на Движение за права и свободи. Освен това бе и ръководител на общинския съвет в община Венец в продължение на два мандата. След това бе изключен от Движение за права и свободи и се ориентира към ГЕРБ.

До предходната година се твърдеше, че достъпът до ловното стопанство " Паламара " е бил неосъществим за елементарни хора. Сайтът " За Истината " писа, че стопанството е било обичано място за пребиваване на Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР