Полицаят, прострелял заподозрян 18-годишен за обир в София, лично го

...
Полицаят, прострелял заподозрян 18-годишен за обир в София, лично го
Коментари Харесай

Полицаят, прострелял заподозрян за обир в София, лично го е закарал до болницата

Полицаят, прострелял обвинен 18-годишен за грабеж в София, персонално го е закарал с патрулния автомобил до болница. Това заяви на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов. Той и заместител градският прокурор на София дадоха детайлности към случая.

В нощта на 17 против 18 септември в Четвърто районно управление (на МВР) в столицата две девойки са подали сигнал за обир на телефон 112 Грабежът бил осъществен от трима непознати, очевидно към 18-годишни, облечени със суичери и маски на лицето. Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, към 5:30 часа постъпва сигнал от защита на търговски обект на бул. " Черни връх ", че три лица прескачат ограда и се отдръпват към кръговото на зоологическата градина.

Органите на реда търси установяваt, че това са тримата от сигнала за обир. Заподозрените влизат в рейс 120, който стопира поради подадения полицейски сигнал, тримата обвинени се пробват да избягат.

Полицаят, създал изстрелите е предупредил грабителя Светльо Младенов, че ще стреля няколко пъти. Полицаят е на 33 години, неведнъж е награждаван и  е безукорен със 7 години стаж в системата, поочи Николов. 

Задържаните други 2 лица са познати на органите на реда, правили са гражеби и преди. Ползвали са гумена палка, с която заплашвали жертвите си. 

Иззети са записи от камери, а прокурор ще реши дали да упрекна служителя на реда или не. Той е тестван за дрога и алкохол, пробите му са негативни. Евентуалното му обвиняване може да е както за превишаване рамките на неизбежна защита, по този начин и даже за съзнателно ликвидиране.  Според зам.-градския прокурор на София Христо Кръстев обаче едва ли ще се стигне до обвиняване за предумисъл. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР