Полицаят, който бе заловен да шофира пиян и катастрофира вчера

...
Полицаят, който бе заловен да шофира пиян и катастрофира вчера
Коментари Харесай

Kатастрофиралият край Кюстендил пиян полицай се връщал от погребение

Полицаят, който бе хванат да кара пийнал и катастрофира през вчерашния ден край Кюстендил, е участвал на печален помен в село Горна Гращица. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-районният прокурор Галина Димитрова, като цитира свидетелски показания.
Водачът не е проверяван инцидентно, а поради пътното произшествие, което самичък провокира, изясни тя.
За шанс потърпевши в случая няма. Полицаят също е в положително положение. Причинени са единствено обилни вреди по колите.
Водачът е тестван с алкохолдрегер, който посочил 2.07 промила. Той е чиновник на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Бобов дол. Първоначално провинилият се лидер е бил арестуван за период до 24 часа, а по-късно мярката му е удължена до 72 часа по искане на прокуратурата. Привлечен е като обвинен. От държавното обвиняване ще изискат задържането му под стража.
Полицаят е бил в извънработно време, когато е станала злополуката под въздействието на алкохол, само че той е носил униформа. " Предстои да се уточнят събитията - дали се е прибирал от работа или е отивал там ", изясни районният прокурор на Кюстендил Албена Разсолкова.
Сигналът за произшествието,  станало в региона на село Горна Гращица, е получен през вчерашния ден следобяд. Сблъсъкът е бил сред лекия автомобил " Шкода ", ръководен от 49-годишния служител на реда и " Опел ", каран от 71-годишен мъж. И двамата водачи са тествани с дрегер за алкохол и опиати. Пробата на възрастния лидер е била негативна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР