ГЕРБ са с над 100 000 надолу. ПП с към

...
ГЕРБ са с над 100 000 надолу. ПП с към
Коментари Харесай

Социолози с анализ на резултатите от вота: Изисква се безумно майсторство от политиците

" ГЕРБ са с над 100 000 надолу. Политическа партия с към 300 000. Българска социалистическа партия слезе под 200 хиляди. Движение за права и свободи с целия си голям триумф, я набира 350 хиляди, я не. " Величие " са изненадата, никой не ги знаеше. Горките мислят, че са стреляли по тях, а то занапред ще стартира. Картината е доста неприятна ". 
Така разяснява утрото след изборите за парламент в България социологът Андрей Райчев в ефира на Нова тв. 
" Винаги е по този начин, и Волен Сидеров бе по този начин. Всички са в тежък углавен избор, оранжев картон. Някои доста. Всички виждат това ново Политическа партия. Не виждат, че останалите са в същата обстановка. Когато има такова тежко роене на политическата система, тогава с раждат и нови партии. Катастрофата ражда партията. Така беше с Българска комунистическа партия, със Съюз на демократичните сили, с Български земеделски народен съюз ", разяснява Райчев изхода от вота и появяването на огромната изненада " Величие ". 
" Това е пагубно събитие и народа избира нов хайлайф. Казва: Ела ти. Има тежка делегитимация на елита на нацията. Демокрацията скърца. Това се дължи на доста неща, само че основно тъй като партиите са атакуваха и се назоваха адови същества. 
Как да реагира едно семейство, в което майката и бащата по този начин си приказват? Какво ще мислят децата? Това се слчува, това гледаме. Ще се родят и други. Радев може " за здравей " да вземе половин милион. И други считат по този начин. Народът желае ръководство, а не непрестанен скандал ", продължи още с изводите видният социолог. 
Райчев разяснява може ли България да има държавно управление след вота.
" Да не съм Борисов в този момент. От него зависи - или той би трябвало да вземе властта, или да провокира нови избори, когато всички обичайни партии ще получат още 100 000 надолу. А да направиш държавно управление с тея е ужасна работа. Народът повече няма да живее по този начин. Ще стане друго ", сподели той. 
Изисква се безумно майсторство от политиците, изрично акцентира Райчев.
Да не си на мястото на Борисов, само че да не си и на мястото на ПП-ДБ, разяснява на собствен ред социологът Димитър Ганев. 
" Какво стана с ПП-ДБ. Това е значим въпрос. Те ще имат резултат малко над 320 000 гласа. За съпоставяне, през април имаха над 600 000. Този резултат ние сме го виждали в серия пъти от 2009 насам със синята общественост, под разнообразни форми. ПП-ДБ се върнаха в своето обичайно ядро, демократичната градска общественост, която постоянно е подкрепяла. От 21 година те получиха легитимация от Радев, съумяха да активизират сериозна електорална външна страна. Но след това пристигна банкрута със сглобката ", изясни следизборната обстановка той. 
" Пред тях стои доста тежка алтернатива - или да останат в съпротива и да градят нещо, което да им върне периферията, или " влизам във властта ", тъй като тези водачи не виждат дълга вероятност пред себе си, и влизат в някаква форма в сглобка, с цел да се удържа някакво състояние. При нови избори те няма да са в ново по-добро състояние ", счита Ганев. 
Има два разновидността. Едното е повтаряне на сглобката, другият е ГЕРБ и Движение за права и свободи и третия - евнтуално с Има Такъв Народ. 
" Големият проблем на идващото ръководство няма да е дали ще е Има Такъв Народ или " Величие ". Големият проблем е, че ляга на доста дребна обществена база, има ниска легитимност, няма възхитен роман. Няма да има сериозен заем на доверие и възторг. По-големият проблем е оранжевият картон, по какъв начин ще се удържи това държавно управление ", счита още Ганев. 
" В един миг вероятността за нови избори наподобява като злополука. Имал си сериозна отдалеченост, поемаш отговорност като първа политическа мощ. Ако не направиш кабинет, какво би трябвало да се случи, с цел да направиш кабинет при тази преднина ", попита социологът. 
" Има един огромен капацитет, протестен, углавен избор, който търси своя законен изразител. Вчера Радев го сподели. Не желая да бабувам на партия на Радев, само че има капацитет. Търси се опция. Величие а най-красноречивия образец, че българинът търси някаква форма на опция ", обобщи Ганев. 
Според Райчев има три разновидността за продължение напред. 
" Единият вид подред Бойко Борисов е държавно управление на малцинството, което единствено да бъде подкрепяно от другите. Има подобен филм. Зависи какъв брой го поддържат действително, а не декларативно ". 
" Вторият вид - Да обсъдим един министър председател, допустим за Движение за права и свободи, ГЕРБ и Политическа партия и да се разберем, че на този човек ще му дадем властта за известно време. Той ще бъде нещо като едногодишен, двугодишен с тяхната поддръжка ". 
" Третият вид е избори, което ще е пагубно за наличните в Народното събрание ". 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР