Полицаят Ангел Георгиев, който е обвиняем за смъртта 46-годишния Огнян

...
Полицаят Ангел Георгиев, който е обвиняем за смъртта 46-годишния Огнян
Коментари Харесай

Полицаят, обвинен за смъртта на мъж от Милево с условна присъда, смениха обвинението

Полицаят Ангел Георгиев, който е обвинен за гибелта 46-годишния Огнян Йорданов от село Милево, се размина с условна присъда. Днес Георгиев се изправи пред Окръжен съд-Пловдив, с цел да стане ясно дали ще признае виновността си.
Прочетете още
Припомняме, че при първичната версия служителят на реда трябваше да бъде упрекнат в тежко съзнателно закононарушение, а точно ликвидиране на Огнян. След готовите резултати на съдебномедицинската експертиза, е станало ясно, че не ударите, които е имало по тялото на жертвата са повода за гибелта, а сърдечна непълнота и количеството изпит алкохол.

Така обвинителният акт против Ангел бе променен, а все още повдигнатото обвиняване е за това, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на Йорданов, в резултат на съзнателно нанесени леки телесни повреди, които са предизвикали болежка и страдалчество, без разстройство на здравето – закононарушение, за което се планува единствено до пет години отнемане от независимост.

На днешното съвещание в залата участваха 10 души от фамилията на жертвата. Фамилията и отбраната им- юрист Слав Даскалов подадоха молби за предявяване на цивилен искове. Същите желаеха да бъдат конституирани и като частни обвинители. Съдът обаче не одобри гражданските искове, с цел да не затруднят правосъдния развой. Обвиняемият и отбраната му юрист Васил Василев желаеха от съда кратко правосъдно разследване и по този начин делото против Ангел Георгиев започва без разпит на очевидци и движимости лица.

Това се случи, откакто 41-годишният обвинен призна виновността си и се съгласи с обстоятелствата и събитията разказани в обвинителния акт.

“Съжалявам за това, което се случи. Не желаех да се развият по този начин нещата, признавам виновността си. Искам едно заслужено наказване ”,каза в последните си думи към съда към този момент някогашният полицейски чиновник.

Адвокат Василев показа пред магистратите доказателства за законно притежавания револвер на Георгиев, от който проверяващите са иззели патрони. И добави пред съда,че подзащитният му е направил действието по несъобразителност. В тази тенденция той изиска от арбитър Здравчев при установяване на присъда да бъде взето под внимание признанието на обвинения и това, че има чисто правосъдно минало. Прокурор Пенев също изиска условна присъда за Ангел Георгиев. На такова мнение не бяха обаче околните на умрелия Йорданов, ядосано те обявиха на съда, че това не е случай, а съзнателно ликвидиране.

“Този човек го е умъртвил и го е суркал до стадиона, с цел да го изхвърлят като едно убито куче, те лъжат и крият. И сутринта Ангел е отишъл до натрупа, като че ли нищо не се е случило и да го види дали е жив. Какво е това. Играли са си а натрупа, всичко му беше ожулено ”, с крясъци сподели сестрата на потърпевшия Огнян.

Така бранителят Даскалов изиска по-тежко наказване. Според него този човек е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи и е следвало да осъзнава какво прави и да не си разрешава подобен вид държание. След чуване на всички страни, арбитър Спасимир Здравчев дефинира да наложи наказване от 2 години условно с 4 години изпитателен период. Роднините на умрелия обаче са безапелационни, че пострадванията по тялото на Огнян не дават отговор на “лека телесна щета ”, макар експертизите на лекарите. Те споделиха пред съда, че съгласно тях би трябвало да написа в обвинителния акт “жестоко ликвидиране ”. Пред правосъдната зала сестрата на Огнян Йорданов сподели, че ще апелират тази “смешна присъда ” до край. Окръжните магистрати изминаха и мярката на подсъдимия Георгиев от гаранция в размер 1000 лв. в най-леката такава,а точно “подписка ”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР