Полицай, задържан при акция Мутрите 2 в Кърджали, осъди Прокуратурата

...
Полицай, задържан при акция Мутрите 2 в Кърджали, осъди Прокуратурата
Коментари Харесай

Арестувана по "Мутрите 2" осъди държавата за 35 000 лева: Изпуснал бала на сина си, опадали му зъбите

Полицай, арестуван при акция „ Мутрите 2 ” в Кърджали, осъди Прокуратурата за 35 000 лв.. П.З. завоюва заведеното дело в Окръжния съд за породени неимуществени и имуществени вреди откакто бяха свалени повдигнатите му обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, оповестява 24rodopi.com.

Зрелищният арест на няколко кърджалийци бе осъществен през май 2010 година. В интервенцията с наименование „ Мутрите 2” участваха барети. Тогава бе задържан и служител на реда. В този миг П.З. бил „ Разузнавач Пета степен” в полицейския сектор в Перперек. Служителят на реда прекарал два месеца в следствения арест. По думите му, в първите дни му било отказвано рандеву с близки. Той бил в килия от едвам няколко квадратни метра, а в резултат на тежките условия и напрежението получил припадък на подагра. Болките били ужасни. Няколко дни не му давали поисканите от него хапчета, като твърдяли, че симулира, разкрива в съда П.З.

Също вследствие на напрежението почнали да го болят зъбите, да се чупят. По време на домашния арест при многочислените му визити при ортодонт бил наблюдаван от служители на реда, с цел да не избяга. Когато трябвало да се яви в ръководството, с цел да подпише заповедта на министъра за уволняване, бил конвоиран през целия град с патрулна кола с трима служители на реда, като изключително рисков нарушител. През цялото време на домашния арест по два пъти всеки ден до жилището му се качвали униформени служители на реда, с цел да извършат инспекция дали бил в жилището.

Когато се появявал на обществени места, хората очевидно страняли от него. Престъпниците почнали да му се подиграват; сътрудниците му се страхували да го поздравят, показва още в съда П.З.

Когато го задържали, бил деня на абитуриентския бал на сина му. Пропуснал този празник, пропуснал и кандидатстването му в Софийски университет. Съседите престанали да беседват със фамилията му. Обидно било даже наименованието на акцията – „ Мутрите 2”, показва още в претекстовете си за желаното обезщетение П.З.

Няколо месеца след задържането му, наказателното произвеждане против него било прекъснато заради „ липса на състав на престъпление”. На идната година Апелативната прокуратура в Пловдив възобновила досъдебното произвеждане, като през 2012 година то било дефинитивно прекъснато. С решение на Върховния съд пък, била анулирана и заповедта за уволняване от страна на министъра на вътрешните работи и П.З. бил възобновен на работа, само че в различен сектор, при което му се налагало да пътува всекидневно по 70 километра. За две години без работа, му били изплатени само възнагражденията за интервал от 6 месеца, показал пред съда П.З.

Окръжните магистрати в Кърджали взеха решение, че държавното обвиняване би трябвало да изплати на П.З. обезщетение в размер на 15 000 лв. за породените неимуществени вреди, както и 20 441 лв. за претърпените имуществени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР