Полицай спаси живота на дете на година и 10 месеца,

...
Полицай спаси живота на дете на година и 10 месеца,
Коментари Харесай

Полицай спаси живота на дете, спряло да диша

Полицай избави живота на дете на година и 10 месеца, спряло да диша. Благодарение на съответната му и бърза реакция детето е върнато към живота и към този момент е добре.

Инцидентът станал на 12 декември в Търговище, когато контрольор Георги Гюрушев чул мощен тропот на вратата в дома си.

„ Комшийка, която е на квартира от два месеца, бягаше в под паника боязън с дете на ръце и крещеше „ помощ, не диша “. Наистина детето не дишаше, бяха почнали да посиняват ръчичките и устата му. Наведохме го надолу с главата, ревизирах дали няма нещо в устата и се чудих дали да звънна за помощ, само че нямаше време. Трябваше да се работи “, описа служителят на реда пред bTV.

Той взема решение да не губи време и да работи.

„ Предприех дейности за изкуствено обдишване и сърдечен масаж на детенцето на земята тъкмо пред нас. След два или три опита в един миг то пое леко въздух, обърнах го встрани за минута и видях, че поема въздух. С моята кола ги закарах в Спешна помощ, там му сложиха О2 незабавно. Развръзката е щастлива детенцето е добре “, добави Георги Гюрушев.

Инспектор Гюрушев е дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи с 18 години стаж и счита, че опитът му е оказал помощ в тази рискова обстановка.

„ Не се усещам воин, само че съм благополучен, че детенцето е добре. Попадал съм във всевъзможни обстановки, само че тъкмо в такава – не. В годините съм бил под стрес в доста обстановки може би това е помогнало. Всеки чиновник минава такова образование още при първичната си подготовка “, добави Георги Гюрушев.

Благодарение на съответната реакция на инспектора и на лекарската интервенция детето е добре. То е настанено в детско поделение и се възвръща.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР