Видеозапис на спиране на трафика на паркинга на Buc-ee води до загуба на работа на ченге, казва полицията в Тексас

...
Полицай от Тексас е бил уволнен, след като записът на
Коментари Харесай

Полицай от Тексас е бил уволнен, след като записът на полицейската камера на тялото на спиране на трафика е бил публично публикуван, казва полицията.

Полицай Скот Харел седеше в своя круизър на паркинга на Buc-ee's в Тексас Сити, на около 40 мили югоизточно от Хюстън, на 19 април, когато Кристофър Шул спря, показва видеозапис от телесна камера, публикуван в Youtube от Шул.

Видео показва как Харел дърпа зад Шул при бензиновата помпа и излиза от круизера си. Във видеото той казва на Шул причината, поради която го е спрял, защото е карал с превишена скорост през паркинга и е пресичал местата за паркиране.

„Не мислех, че съм направил нещо нередно, просто дойдох до вземи бензин“, казва Шул на Харел във видеото.

В полицейски доклад, получен от KPRC, Харел казва, че Шул е „спорен и конфронтационен“ и каза, че „продължава да спори с фактите по случая“.

Шул каза на новинарското издание, че не е съгласен с това и офицерът просто иска той да се съгласи.

„Всичко, което каза, беше лъжа и всъщност се свежда до , той искаше да използва полицейските си правомощия, за да ме удари по главата“, каза Шул пред KPRC.

Харел не можа да бъде открит за коментар от McClatchy News.

Около четири минути след спиране на трафика, видеото показва, че Шул пита какъв вид цитат може да му даде полицаят в частен имот. Харел му казва, че може да получи наказание за пренебрегване на устройство за контрол на трафика, показва видео.

Шул каза, че разбира, но Харел каза, че има „отношение“, според видеото.

< p>"Разбрах, че си разстроен", казва Харел във видеото. „Никой не обича ченгетата да го нападат, но знаете, че сте направили грешка.“

След това Харел заплашва да арестува Шул, показва видео.

„Искате ли да отидете в затвора? Можеш да отидеш в затвора за това... Не искам да те закарам в затвора, това определено е загуба на времето ми. Но отношението не е необходимо“, чува се да казва на Шул във видеото.

Харел също обвини Шул, че едва не е блъснал камион на паркинга, според KPRC.

Шул публикува видеозапис от камера за наблюдение на страницата си в YouTube, показващ, когато е минал покрай камиона на паркинга.

Харел казва на Шул, че вярва, че „ще продължи да извършва това поведение“, съобщи KPRC.

Малко след това Harrell поставя Shull в белезници и го поставя на задната седалка на своя крайцер, показва видеото. В продължение на няколко минути Шул пита дали „наистина трябва да направят това“ и дали могат да се „разхладят“, според видеото.

„В този момент принудихте ръката ми“, каза Харел в видеото. „Защото, ако не отида и не доведа това докрай, знам, че ще отидете в полицейското управление и ще подадете жалба срещу мен.“

Около осем минути по-късно друг полицай пристига. Чува се как Харел казва на полицая, че ще пусне Шул с предупреждение, но Шул искаше да „спори“ и „върви напред-назад“.

В крайна сметка Шул получава цитат и го пускат.

Въпреки това, Харел първоначално е назначен „на вътрешни административни задължения“, докато отделът разследва, според съобщение за новини от 24 май от полицейското управление на Тексас Сити.

„Полицията на Тексас Сити Отделът има строги политики, забраняващи на полицаите да нарушават правата на лицата, с които полицаите се сблъскват“, пише в съобщението Джо Стантън, началник на полицията по това време.

Оттогава нов полицейски началник в отделът уволни Харел, каза полицейското управление в съобщение за новини от 8 септември.

„Това решение беше взето след задълбочен преглед на обстоятелствата и е в съответствие с нашия ангажимент да поддържаме най-високите стандарти на професионализъм, етика и общественополезен труд“, каза шефът на полицията Ландис Крейвънс в прессъобщението. „Искаме да сме ясни, че действията на това лице не представляват упоритата работа и отдадеността на мъжете и жените, които гордо носят униформата на полицейското управление на Тексас Сити.“

Цитирането на Шул беше отхвърлено, според KPRC.

Полицията застреля „любим“ домашен любимец, след като автокорекцията ги изпрати в грешен дом, казват ченгетата от Тексас

Полицай, обвинен в малтретиране на тийнейджърка в Джорджия, е изправен пред уволнение, казват ченгета< /p>

Двама полицаи са използвали гореща вода, за да накарат затворниците да се съобразят, казва шерифът на Флорида

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР