Полицай от София е арестуван по подозрение за получен рушвет,

...
Полицай от София е арестуван по подозрение за получен рушвет,
Коментари Харесай

Полицай поискал 850 лв. рушвет, за да не връчи призовка

Полицай от София е задържан по съмнение за получен подкуп, оповестиха от прокуратурата. Районният контрольор е арестуван на 17 август, откакто жител се оплакал, че му е пожелан рушвет от 850 лева Срещу тези пари служителят заречен да не му връчва призовка за санкция поради шофиране с превишена скорост. По този метод щяла да изтече отминалостта и нарушителят да се отърве от глобата.

" Служителят на полицията заречен да не извърши отговорностите си по работа, като по този метод обезпечи приключване на отминалостта за осъществена на административно-наказателната отговорност по отношение на жителя ", написа в известието на прокуратурата.

Към момента служителят на реда е арестуван за 72 часа. Срещу него е почнало следствие рушвет, получен посредством изнудване и корист със служебно състояние.

В момента в Министерство на вътрешните работи върви акция против корупцията. Служители на профилираната дирекция " Вътрешна сигурност " обикалят граничните пунктове, раздават листовки на жителите и ги питат дали служители на реда са им желали пари.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР