Полицай от Пловдив и още 9 души отиват на съд

...
Полицай от Пловдив и още 9 души отиват на съд
Коментари Харесай

Полицай и още 9 души отиват на съд за преработка и разпространение на тютюн |

Полицай от Пловдив и още 9 души отиват на съд за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване и преправка на тонове тютюн без позволение и без данък, оповестиха от прокуратурата. 

Престъпната група е образувана през януари 2017 година Схемата предвиждала основаването на три бази за преправка на тютюн в с. Черна вода, в Сливен и в Симитли. В наети складови пространства, които са ситуирани в покрайнините на обитаемоте места, участници доставяли с камион и персонални коли изкупен от производители тютюн на бали в количества, достигащи 1000-1500 кг.

Тютюнът бил нарязван, ароматизиран и опакован в найлонови пакети с етикети на известни марки – " Вирджиния ", " Марлборо ", " Давидофф ", " Карелия " и други Дилъри доставяли готовата продукция на крайни клиенти най-често с персонални коли.

Първоначалното финансиране на активността, обезпечил уредникът Е.Л. По негово предписание всички заплащания за покупка на суровина минавали през лицензирана компания за разплащания. Събраните суми били превеждани на близки на Е.Л., който разпределял " възнагражденията " на участниците, съгласно техния принос.

Всеки от членовете имал със строго избрани функционалности. Отговорници за базите били трима от арестуваните. Следвали куриери, резачи, овкусители, опаковчици и разпространители на готовия тютюн. Дилърите изпращали поръчки на съответния отговорник на база и по този начин бил проведен следващият цикъл на преправка и пакетиране.

Задържаният служител на реда е чиновник в Дирекция " Жандармерия " в Пловдив. Той избягвал щателни инспекции на персоналния си автомобил от сътрудници. Най-често получавал готовия за продажба тютюн, до момента в който е на промяна. Прибирал пакетите в паркирания си пред службата персонален автомобил и след привършване на работа ги разкарвал към крайни клиенти.

При разтрошаване на групата пред юни 2019 г. полицаят не е арестуван. Той траял да прави доставки до 15 юни 2019 година, когато е арестуван на автомагистрала " Тракия " с препълнен с бали тютюн автомобил.

В две от индустриалните бази е открит и конфискуван тютюн без бандерол, за който дължимият данък надвишава 81 000 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР