Полицай от Панагюрище се превърна в истинско чудо на медицината.

...
Полицай от Панагюрище се превърна в истинско чудо на медицината.
Коментари Харесай

Медицинско чудо: Полицай пребори COVID-19 след 78 дни в инте...

Полицай от Панагюрище се трансформира в същинско знамение на медицината. 49-годишният Николай Джунов съумя да пребори ковид, откакто прекара 78 дни в реанимацията и 50 дни на апаратна вентилация. За невероятния триумф на медиците заяви доктор Тодор Бургуджиев, шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МБАЛ „ Уни Хоспитал “.

Николай Джунов е признат в болничното заведение на 14 ноември 2020 година с потвърдена зараза. Три дни по-късно е преведен в ОАИЛ, където следват месеци непрекъсната битка за живота му. Пациентът ни мина през пъкъла, положението му беше в действителност трагично - мина през няколко септични положения, които овладяхме посредством точно антибиотично лекуване, с помощта на комплексните грижи с сътрудниците, описа доктор Бургуджиев. По време на лекуването Николай получава поддръжка и от сътрудниците си в Районното, които няколко пъти подаряват плазма.

" Чувствам се добре, думи не ми доближават да благодаря на всички, които се грижиха неотменно за мен в болничното заведение, на сътрудниците ми и на фамилията ми. Изключително съм признателен на целия екип на ОАИЛ ", показа Джунов, наблягайки, че лекари, сестри и санитари са създали и невъзможното, с цел да му дарят втори живот.

Пациенти като Николай могат единствено да ни стимулират да продължаваме да даваме всичко от себе си като експерти и хора, с цел да могат да се радват на живота и околните си, съобщи шефът на „ Уни Хоспитал “ доктор Красимира Чачова-Ранчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР