Полицай, който беше разобличен като един от най-бруталните сексуални престъпници

...
Полицай, който беше разобличен като един от най-бруталните сексуални престъпници
Коментари Харесай

“От самосъжаление“: Полицай, осъден за поредица изнасилвания, опита да се самоубие

Полицай, който беше изобличен като един от най-бруталните полови нарушители във Англия, беше вкаран в пандиза за минимум 30 години, осведоми Sky News.

48-годишният Дейвид Карик беше разгласен за " страшилище ", направил " серия от насилствени и брутални полови закононарушения " против 12 дами в продължение на съвсем две десетилетия.

Карик беше безмълвен, до момента в който четяха присъдата му. Съдията Джъстис Чима-Граб сподели, че е съгласна с прокуратурата, че казусът не заслужава доживотна присъда без право на подмяна, макар " голямата съвестност " на закононарушението.

Доживотна присъда без право на подмяна би означавала, че той в никакъв случай няма да дава отговор на изискванията за условно освобождение. При присъдата на Карик обаче, той ще може да кандидатства за условно освобождение откакто излежи най-малко 30 години затвор.

Жертвите описаха в съда по какъв начин са били изнасилвани, следени и унижавани от Карик, за който се страхували, че е прекомерно „ авторитетен “, с цел да понесе отговорност за закононарушенията си.
Опитът за самоубийство на Карик бил „ реакция на самосъжаление към правосъдното произвеждане “
Съдия Чима-Граб сподели по време на присъдата, че Карик е бил изместен в болница, до момента в който е бил в ареста, откакто е направил „ тенденциозен опит “ да се самоубие. Тя добави, че опитът за самоубийство е " реакция на самосъжаление " към " срама ", който Карик изпитва от правосъдното произвеждане против него.

Бившият чиновник на полицията се призна за отговорен по 49 обвинявания - в това число 24за обезчестяване - обхващащи общо 85 закононарушения.

По време на произнасянето на присъдата съдията сподели: „ Тези присъди съставляват грандиозно проваляне за човек, претрупан с отговорността да съблюдава закона и акредитиран да го прави даже до степента да носи огнестрелно оръжие в себе си. Зад обществения облик на уместност и надеждност, вие сте се възползвали чудовищно от дамите, въвлечени в интимни връзки с вас ”.

„ Вие безочливо сте тормозили и насилвали полово доста дами, някои от които едвам сте познавали. Държали сте се по този начин, като че ли сте недостижим. Били сте смели и на моменти безмилостни, вярвайки, че нито една жертва няма да преодолее срама и страха си, с цел да ви рапортува. “

Съдията сподели още, че Карик съставлява " висок риск ” за обществото.

„ Сигурна съм, че представлявате сериозна заплаха за дамите, които биха могли да бъдат подведени да останат уединено с вас “, добави тя.
Карик е бил измъчван от пастрок
Съдията разкри по какъв начин Карик е приказвал с пробационен чиновник за страдалчество от " контузия от детството ". Полицаят е израснал с родители, " които пият прекомерно доста " и разказал, че е бил измъчван от втория си татко.

„ Като възрастен вие самият сте злоупотребявал с алкохол “, сподели съдията. Тя добави, че Карик е предизвикал " невъзвратимо опустошаване " в живота на дамите, които е изнасилил и малтретирал.

„ Всички те са травмирани “, сподели тя. „ Вие оформихте живота им. Някои са с повредено психологично здраве. Нямат доверие на полицията ”.
Чудовищни закононарушения
Карик употребявал своя сексапил, с цел да " съблазнява и мами " жертвите си, а своето служебно състояние – с цел да ги разубеди да се оплачат, изясни прокурорът Том Литъл.

През 2003 година да вземем за пример Карик се показал на жена, която срещнал в бар, като " най-сигурния човек, с който тя би могла да бъде " ; след това опрял оръжието си в главата ѝ и я изнасилил неколкократно.

Друга, с която се срещнал в уебсайт за запознанства, го разказа като " страшилище ", щом се напие, или другояче казано през множеството време. Карик я наричал своя робиня и я карал да семейства гола.

Още една жена описа, че той я удрял с бич, затварял я в дрешник и ѝ подсвирквал като на куче, тъй като била " негова благосъстоятелност и трябвало да е послушна ".

На една от жертвите той изпратил своя фотография със служебното си оръжие, съпроводена с текст: „ Не забравяй, че аз съм шефът “.

В показанията си дамите показаха, че се чувствали " хванати в капан " и към този момент нямали доверие в полицията.

Преди произнасянето на присъдата лондонската полиция сервира още веднъж извинения. " Той не е трябвало да бъде служител на реда ", съобщи заместник-комисар Барбара Грей.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР