Полицай и един цивилен са били убити по време на

...
Полицай и един цивилен са били убити по време на
Коментари Харесай

Взеха десетки полицаи за заложници при протест, има и жертви

Полицай и един граждански са били убити по време на митинги в колумбийския департамент Какета, а 79 чиновници на реда и девет служащи от петролно находище са били взети за заложници, съобщи Ройтерс.

Насилието е избухнало, откакто протестиращи са нападнали и запалили петролно находище на компанията " Емералд Енерджи " (Emerald Energy) в селската част на община Сан Висенте дел Кагуан, оповестява колумбийската полиция.

Представители на локалните общности и на коренното население са блокирали достъпа до обекта. Те упорстват " Емералд Енерджи ", дъщерно сдружение на китайската държавна компания " Синокем " (Sinochem), да ремонтира пътищата в района.

Според полицията в размириците може да са забъркани отцепници от ФАРК, които отхвърлят мирното съглашение от 2016 година.

Президентът Густаво Петро разпореди основаването на взаимна комисия от чиновници на министерствата на защитата и на вътрешните работи, както и на въоръжените сили, които да бъдат изпратени в района, с цел да сложат завършек на насилието, осведоми Българска телеграфна агенция.

В Колумбия постоянно избухват митинги наоколо до залежи на нефт и до мини. По този метод локалните поданици притискат фирмите да строят инфраструктура, която включва учебни заведения и пътища, отбелязва Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР