Полицаите в Сливен вече следят за нарушения не само на

...
Полицаите в Сливен вече следят за нарушения не само на
Коментари Харесай

„Много хора го правят за лайкове“: Полицаи в Сливен следят за нарушители и в социалните мрежи

Полицаите в Сливен към този момент наблюдават за нарушавания освен на пътя, само че и в обществените мрежи. При последния случай водач е открит и глобен след издание на клип във Facebook за рисково шофиране на оживено кръстовище.

Снимка: bTV

„ Много от хората го вършат за събиране на лайкове. Ежедневно сме във всички обществени мрежи, следим какво се случва и неотложно взимаме отношение. Продължаваме, тъй като има резултат. Най-вероятно тези хора си мислят, че щом на обещано кръстовище няма полиция, ще останат безнаказани, което не е по този начин. Надявам се от ден на ден хора да дават такива клипове и то непосредствено на нас “, казва Илиян Николов, основен контрольор „ Пътна полиция “-Сливен.

„ Нека си снима лицето – нали е вечен “, разяснява Владимир Тодоров

Чрез обществените мрежи те схващат и за следващото рисково нарушаване на пътя. 

„ На клипа се вижда по какъв начин лидер на лек автомобил в един от най-натоварените часови диапазони изпреварва цялата колона, като навлиза в насрещното, лишава преимуществото на автомобил и основава действителна заплаха от произшествие, в последния миг съумява да се прибере. Много елементарно го открихме и неотложно беше глобен “, описа основен контрольор Николов. 

На лидера е наложена парична санкция и лишаване на контролни точки.

Катрин Йорданова бе хваната да кара след приложимост на кокаин

По думите на гл. контрольор Николов най-честите нарушавания са прекосяване на алено и пътешестване без колан. Той разяснява и зачестилите случаи с деца зад кормилото.

„ Родителите не осъзнават самото действие, извънредно рискови са както за себе си, по този начин и за своите деца “, споделя той. 

Опасното шофиране е снимано в с. Владая до София

При шофиране на малолетен наказването е преустановяване на регистрацията на автомобила за шест или 12 месеца и парична санкция за притежателя. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР