Полицаите са готови на протест. За целта Управителният съвет на

...
Полицаите са готови на протест. За целта Управителният съвет на
Коментари Харесай

Полицаите готови на протест. Искат среща с министъра

Полицаите са подготвени на митинг. За задачата Управителният съвет на Синдикалната федерация на чиновниците от Министерство на вътрешните работи предложения министър Валентин Радев на следващите договаряния.

В декларация, синдикатите дефинират като неприемлива и будеща недоумения позицията на министъра в отговор на настояванията им за по-високи заплати. В декларацията се акцентира, че явно, министър Радев не се усеща привързан с решенията и позициите, изразени от участниците в Съвета за обществено партньорство за увеличение на заплатите, за униформено облекло и нов закон за Министерство на вътрешните работи.

Предстои, на съвещанието си на 24 и 25 юни, синдикатите в Министерство на вътрешните работи да обсъдят и вземат решения за началната дата на дейни протестни дейности в столицата и страната против ниските трудови хонорари.

Миналата седмица министърът се срещна със синдикатите, даде обещание им, че тази година ще имат нови униформи, само че не и по-високи заплати. Той даде обещание на идната им среща да предложения и финансовия министър Владислав Горанов, от който зависи по-високото заплащане.

Ден по-късно обаче министър Радев разгласи, че по-високи заплати за униформените през тази година са невъзможни.

От синдикатите упорстват за 15% нарастване на заплатите.

Г-н Радев сподели, че желае да чуе причини. В момента е извънредно с напрежение в Министерство на вътрешните работи, в някои от структурите останахме на 50 – 60% от положението от преди започването на промяната, т.е на всички им се постанова да работят двойно за същите заплати, които са бил преди 9 години. Това сподели по БНР Галентин Грозев от Синдикален алианс „ Сигурност в МВР” във връзка възнагражденията.

Решението е в една стройна и структурирана промяна – нещо, което да се знае за 4, за 5, за 10 година напред, добави той.

Протестите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не могат да бъдат под формата на стачка, тъй като те се организират по време на почивката им. Когато сме в отмора има други хора, които се грижат за запазване на публичния ред и ние с нашите митинги в никакъв случай не сме затруднили и попречили процесите, които Министерство на вътрешните работи извършва, сподели синдикалистът.

Грозев разяснява това във връзка изявлението на заместник-министър Балабанов, че за него митингите на служителите на реда сега са нещо безусловно неприемливо и всеки един изгубен час от полицейски чиновник, който е излязъл да стачкува, е още едно дете, зарибено с опиат, още една баба някъде по Северна България, изнасилена и ограбена, още един телефонен лъжец, който върлува, още един ограбен дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР