Полицаите с нови правомощия по охрана на застрашени държавни служители.

...
Полицаите с нови правомощия по охрана на застрашени държавни служители.
Коментари Харесай

Промяна ва Закона за МВР: Полицаите с нови правомощия по охрана

Полицаите с нови пълномощия по защита на застрашени държавни чиновници. Новата конструкция, която ще сплоти Жандармерията и Баретите, няма да пази политици от висшия ешелон на властта, а редови чиновници - като данъчни, ревизори и шефове на организации. Това са част от предложенията за смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи.

Държавата да отбрани тези, които работят за нея и са получили закани, е една от концепциите.

„ Само за предходната година са постъпили разнообразни сигнали от държавната администрация, че техни чиновници са били заплашвани по отношение на осъществяване на служебните им отговорности “, сподели Красимир Ципов, член на Вътрешната комисия в Народно събрание.

Полицейската защита няма да дублира функционалностите на НСО, безапелационни са вносителите от ГЕРБ. От Министерство на вътрешните работи не разясниха, а от НСО бяха сбити.

В доста страни полицията охранява политиците, напомни някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев. „ Ние имаме потребност от преосмисляне и радикално нов модел, по който да бъде построена системата ни за сигурност. Включително функционалностите, които да се възложат на службите, и в това число методът, по който те да извършват тези отговорности “, сподели Йовчев.

В момента за сигурността на политиците дава отговор НСО, а за предпазените очевидци - особено звено в прокуратурата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X&
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР