Полицаите ни нападнаха. Тази позиция заявиха пред Нова роми от

...
Полицаите ни нападнаха. Тази позиция заявиха пред Нова роми от
Коментари Харесай

Ромите от Ботевград: Полицаите ни нападнаха

Полицаите ни нападнаха. Тази позиция обявиха пред Нова роми от бл. 15 в ботевградския квартал " Саранск ".

" Те ни нападнаха. Защо не дадат началото на случая. Камерите демонстрират. Ние нямаме права, нас ни водят като утайката на обществото ", посочи жена, която живее в блока.

 Каракачанов поддържа служителите на реда в Ботевград,
Каракачанов поддържа служителите на реда в Ботевград, " скочи " на НПО-тата

Вчера роми нападнали с камъни органите на реда, отзовали се след сигнал за мощна музика

По думите на други очевидци от полицията са създадени и изстрели.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Илия Илиев беше на място и се разгласи в отбрана на ромите. " Невинни хора са нападнати от служители на реда ", безапелационен е той. Илиев добави, че униформените са влезнали в домовете и с прожектори са осветявали спящите в леглата си хора.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов призна, че силата музика е постоянно срещан проблем в града . Той не отхвърли, че проблеми със шума има и в други квартали.

 Задържани са шестимата нападатели на служители на реда в Ботевград Обновена
Задържани са шестимата нападатели на служители на реда в Ботевград

Сред задържаните е и жена, взела участие в спора

" Аз не съм тук в качеството на човек, които да има вяра на нечии изказвания. Силната музика е постоянно срещат проблем изключително по време на летните месеци ", изясни Гавалюгов.

По думите му служителите на реда заобикалят да влизат в ромския квартал, поради дефицит на фрагменти.

" Сега има доста полиция, това е краткотрайно. Може би е проява от страна на страната че има страна, че има власт ", допусна кметът и добави, че всички знаят, че жандармерията ще остане две - три месеца.

Проблемите са трупани от години. Полицейското ръководство има потребност от най-малко два пъти повече чиновници, уточни Гавалюгов. Имаме увещание, че състава на полицейското ръководство, успокои той.

Припомняме, спорът се разви на 23 юни вечерта откакто полицията прави забележка на ромите за мощната музика. Тогава ромите атакуват с колове, камъни, замеряни са даже с скамейка. Шестима роми бяха задържани за нападението на 24 юни, измежду тях има и една жена.

 За ромите морковът е прекомерно дълъг, а тоягата - къса Обновена
За ромите морковът е прекомерно дълъг, а тоягата - къса

Секретен отчет посочвал, че ромите не могат да се интегрират

На 2 3 юни вечерта служителите на реда са отишли да ревизират сигнал за мощна музика. Минути откакто пристигнали , ги обкръжила и атакувала навалица. На записа се вижда по какъв начин против чиновниците на реда хвърчат камъни. По-късно вицепремиерът по сигурността Красимир Каракачанов написа написа пост в обществената мрежа Facebook, в поддръжка на служителите на реда и напомни думите на брачната половинка на вицепремиера Т омислав Дончев за моркова и тоягата по адрес на ромските права в страната .

Тя от своя страна още веднъж в обществената мрежа предложи Българският хелзингски комитет да излезе с " остра " декларация в отбрана на правата на служителите на реда от Ботевград и да осъди похищенията върху тях като представители на българския етнос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР